Els entrepans són molt útils per a multitud d'ocasions, n'hi ha senzills i molt ràpids de cuinar i altres com en aquest cas concret que requereixen el seu temps i cuina per completar-lo. Tots els llocs tenen un entrepà clàssic, i aquest que portem avui es consumeix diàriament en la comunitat d'Andalusia. Es tracta de l'entrepà serranito que té molt èxit als bars de tapes de Sevilla i no és estrany, perquè és difícil cansar-se d'ell.
A continuació veuràs que els ingredients de l'entrepà serranito són molt fàcils d'aconseguir i fins i tot alguns ja els tindràs a casa. D'altra banda, et donem uns consells generals perquè et surti de la millor forma, així com un pas a pas perquè el facis quan vulguis.
Els ingredients de l'entrepà serranito són molt fàcils d'aconseguir
Ingredients per a 1 persona:
- Pa
- 3 filets de llom fresc
- 2 pebrots verds italians petits
- 6 talls de pernil serrà
- Sal
- Pebre negre molt
- Oli d'oliva verge extra
Com es fa un serranito o entrepà andalús:
Consells:
Com heu vist són pocs els ingredients, llavors, veurem uns consells previs.
- El llom ha de ser sense adobar perquè no li resti sabor al pernil o al pebrot
- El pebrot verd millor si és italià, que són els allargats, en comptes dels de rostir mes gruixuts
- El pernil si és tallat a ganivet millor.
- El pa ha de ser Viena o mollete, però si en poses un altre et sortirà igual de bo.
Preparació del Serranito:
- Canviar l'ordre d'elaboració si alteraria el resultat final, així que el primer que fregirem serà el pebrot. Per què? perquè així després en fer la carn tindrem l'oli amb el gust del pebrot i potenciarem més el sabor, amb què, llancem oli en una paella i a foc mitjà fregim els pebrots o sencers o en tires, com més agradi. Si els fregiu sencers després treure les llavors i la tija per què sol ser molt dur. Una vegada fregits els llanceu sal per sobre i reservem.
- A continuació i en el mateix oli fregirem els filets de llom, allà si voleu ja podeu pujar el foc. Fer els filets al vostre gust i una vegada fregits salpebrem i reservem.
- Ara tallem el pernil a ganivet (de veritat que es nota molt la diferència) encara que si no podeu, poseu-lo en talls.
- I amb tot ja preparat només ens queda emplatar. Un altre consell que us donem, si torreu una mica el pa quedarà molt millor, però no és necessari
- Així que posem els filets, sobre ells els pebrots verds i acabem amb el pernil
- Tanquem i a gaudir d'aquest serranito que us asseguro que us encantarà