Els macarons són petites joies de la pastisseria apreciades per la seva delicadesa, varietat de sabors i aparença colorida. Uns pastissos que són una combinació perfecta de textures cruixents i interiors suaus, i que han guanyat una gran popularitat arreu del món. Els macarons són un símbol de sofisticació i elegància culinària.

Origen incert

No, els macarons no són macarrons. Para atenció perquè una sola lletra canvia completament la història. Segur que en més d'una ocasió t'has hagut d'aturar a llegir dues vegades la paraula. Els macarons són un dolç francès molt vinculat a l'alta pastisseria i la sofisticació culinària. El seu origen és incert, ja que alguns l'atribueixen a Itàlia, a l'època de Catalina de Mèdici, i d'altres afirmen que és d'origen francès. En qualsevol cas, a dia d'avui el país gal és el principal abanderat d'un dolç amb una inequívoca trajectòria i tradició arrelada a França.

La seva àmplia paleta de colors fa que siguin un complement perfecte per a taules i esdeveniments especials

La base dels macarons està feta principalment d'ametlles mòltes, sucre glaç i clares d'ou; una mescla que es bat fins aconseguir una consistència suau i brillant, coneguda com a "macaronage". A continuació, la massa s'extén en petites rodes sobre paper de forn i es deixa assecar per formar una capa cruixent a la part superior. Un cop assentades, les galetes es couen i, mentrestant, es preparen els farciments, que poden ser de xocolata, mantega, confitura de fruites o altres cremes aromàtiques.

Unes petites delícies que són un homenatge a la pastisseria francesa

Els macarons es presenten en una àmplia varietat de sabors, des del clàssic de xocolata fins a opcions més creatives com la llima i la menta o fins i tot el foie gras. La seva àmplia paleta de colors fa que siguin un complement perfecte per a taules i esdeveniments especials.

Popularitat internacional

La popularitat dels macarons s'ha estès més enllà de les fronteres franceses i s'ha convertit en un reclam en pastisseries de tot el món. La seva aparença elegant i la seva varietat de sabors han captivat els paladars de gourmets i aficionats a la cuina arreu del món. Són una delicada obra d'art culinària que combina habilitat tècnica amb creativitat i una àmplia varietat de sabors. Unes petites delícies que són un homenatge a la pastisseria francesa i una exquisitesa que pots fer a casa, tastar a la teva pastisseria d'especialitat de confiança més propera o gaudir en establiments de França.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!