T'imagines poder escollir entre una infinitat de plats? A més, sense perdre la qualitat en cap moment. Allò que el teu cap pensi, allò que tindràs sobre la taula. Bé, t'hauràs d'aixecar tu i agafar-ho, és clar. Sí, estic parlant d'un bufet lliure. És la proposta gastronòmica del Blaumar Hotel, a Salou, un complex de 4 estrelles que compta amb el restaurant Xaloc com a crida 'gastro' per atraure més clients i que no hagin de marxar fora a dinar.

Un bufet lliure amb tots els components meravellant de cap a peus

He anat a algun bufet lliure al llarg de la meva vida, i he de reconèixer que no és la meva passió. Millor dit, no era la meva passió. Però el restaurant Xaloc m'ha fet canviar de parer. Hi ha molts estímuls positius que m'han sorprès. L'exagerada amplitud és un d'ells. Quan vaig posar un peu al restaurant vaig al·lucinar amb els metres quadrats que hi havia, per no dir que les taules no es trepitgen i pots xerrar tranquil·lament i còmodament amb els teus sense sentir de fons la conversa dels del costat. 

xaloc (4)
La zona de pa, pizzes i focaccies / Foto: Jordi Tubella

Una altra característica és la distribució de l'espai. No està tot amuntegat al mateix lloc i, per tant, tampoc es fan llargues cues per seleccionar el menjar que vols. D'una banda, hi ha la zona d'amanides, fruites i postres; també hi ha una altra secció amb el pa, les pizzes i les focaccies; per últim, la zona amb els primers i segons plats, però molt allargada i amb una varietat de plats al·lucinant.

I és que a la gran majoria de restaurants i establiments gastronòmics l'oferta és força tancada i limitada. És clar que et pots creuar amb un restaurant que tingui una oferta amb un volum de plats important, però per norma general no és el cas. De fet, una idea que m'ha vingut al cap mentre escric aquestes línies, i crec que és molt encertada, és la similitud d'anar al restaurant Xaloc amb el fet d'anar al supermercat a fer la compra. Que vols un plat de rissotto, el tindràs; que vols una mica de paella o fideuà, ho tindràs al teu abast. Peix? Carn? Pasta? Amanida? Pizza? Condiments? Tot, no se'ls escapa res.

xaloc (1)
Les poques postres que quedaven després que els comensals les devoréssim / Foto: Jordi Tubella

Ah, per cert, me'n descuidava. Hi ha una cosa que a mi em molesta quan veig a un restaurant, i és veure el servei massa pendent de mi, en excés. Que just t'acabes el got d'aigua i ja el tornes a ple en un tancar i obrir d'ulls. En canvi, al restaurant Xaloc ets tu mateix qui et poses les presses, ets tu qui marca el tempo de l'experiència gastronòmica. Els cambrers només et prendran nota de la beguda i te la serviran, res més. Tot un luxe, si el que vols és gaudir d'un àpat amb més tranquil·litat i privacitat.

Un complex de quatre estrelles sensacional a la Costa Daurada

El Blaumar Hotel, un hotel de 4 estrelles superior a Salou, s'ha convertit en la destinació perfecta per a gaudir d'unes vacances en família gràcies als tres pilars en el fet que basa la seva oferta: confort, disseny i diversió per a totes les edats. Les seves àmplies habitacions tipus suite i el seu programa d'animació infantil ofereixen als pares l'oportunitat única de descansar i relaxar-se. L'hotel també disposa d'una sala de jocs que ofereix tot el necessari per entretenir als més petits, a més d'un restaurant bufet amb menú infantil. Ideal per unes vacances a Salou.