En pastissos, gelats, cremes, mousses, melmelades... les possibilitats del préssec al món dolç són molt variades, la seva dolçor i gust deliciós es poden mostrar en diferents tècniques, formes i textures. El trobem a les fruiteries sobretot de juny a agost, encara que podem trobar varietats primerenques a l'abril, o de més tardanes al novembre. Per poder treure el màxim profit de les vitamines i antioxidants dels préssecs és millor menjar-se'ls amb pell. Si la textura del vellut se'ns fa difícil, podem optar per les nectarines.
Les possibilitats del préssec al món dolç són molt variades
El préssec és una fruita d'estiu molt apreciada, gràcies a la seva aportació en sucres, proteïnes, minerals i vitamina C. Molt recomanable per a estats de convalescència i fatiga, així com per protegir les cèl·lules nervioses. Si el prens en almívar, el préssec, a més de ser sa i beneficiós, es converteix en unes suculentes postres.
Perquè treguis tot el suc a aquesta fruita, avui et deixem 2 receptes molt diferents de postres amb préssec que assegurança et fascinaran.
Arròs amb llet i sopa de préssec
Ingredients
- 1 litre de llet
- 20 g de sucre
- 50 g de dextrosa
- 100 g d'estabilitzant de gelats (es poden comprar en gelateries artesanes)
- Canyella
- Closca de taronja i de llimona
- Vainilla
- Arròs
- 500 g de préssecs
- Sucre
- Oli d'oliva
Preparació
- Bullir l'arròs 25 min amb aigua, escórrer i assecar al forn unes 3 o 4 h a 80 ºC. A continuació fregir en oli. Finalment, saltejar en una paella amb una mica de sucre i reservar.
- Per al gelat de llet merengada (es pot comprar ja fet): infusionar la llet amb les espècies i les closques de cítrics. Barrejar la resta d'ingredients (20 g de sucre, dextrosa i estabilitzant) i deixar 12 hores perquè madurin a la nevera. A continuació, passar el gelat per la sorbetera. Per a la sopa de préssec: pelar els préssecs i triturar amb una mica de sucre, si és necessari.
- Muntatge: posar l'arròs cruixent en el fons del plat; a sobre, el gelat de llet merengada, i, finalment, abocar la sopa de préssec.
Pastís de mousse de préssec
Ingredients
Per a la base:
- 150 g de galetes Maria
- 80 g de mantega
- 1 cullerada de sucre
Per a la mousse:
- 400 g de nata líquida per muntar
- 100 g de sucre
- 4 iogurts naturals
- El suc d'una llimona
- 100 ml de licor de préssec
- 1 capsa de gelatina de llimona Royal (amb 2 sobres)
- 1 llauna d'1 kg de préssec en almívar
Per a la cobertura de gelatina:
- El suc de la llauna en almívar
- 4 meitats de préssec
- 3 fulls de gelatina
Preparació
- Per a la base: barrejar les galetes esmicolades, el sucre i la mantega fosa. Coure'l 10 minuts al forn a 180 ºC.
- En un cassó, escalfar els iogurts, el sucre, el suc de llimona i el licor. Quan estigui a punt de bullir, treure'l del foc, afegir la gelatina i barrejar bé fins que es dissolgui.
- Afegir el préssec en almívar, reservant 4 meitats i el suc per decorar, i triturar-lo fi amb el túrmix. Deixar-lo refredar. Semibatre la nata i barrejar-la amb compte amb la preparació anterior, vigilant que no baixi. Abocar-lo en la base de galetes i deixar-lo quallar a la nevera (3 hores com a mínim).
Per a la cobertura: tallar a làmines fines el préssec reservat i cobrir la mousse en cercles concèntrics. Escalfar una part del suc i dissoldre la gelatina rehidratada en aigua freda. Barrejar amb la resta del suc i abocar-lo amb compte sobre el pastís. Deixar-lo quallar a la nevera i servir-lo molt fred.