A la cuina, com bé sabràs, podem emmagatzemar munts d'estris. Avui et volem parlar d'un amb el qual podràs fer moltes receptes. I no, no és la fregidora d'aire malgrat la seva creixent popularitat. Et parlem del wok. El wok és un tipus de paella d'origen oriental i amb forma còncava en la seva base la qual cosa permet mantenir la calor i cuinar en poc temps així com també, aconseguir plats molt sans.

Wok
Wok / Font: Unsplash

Habitualment se sol utilitzar el wok per realitzar saltejats de diversos ingredients, ja que la seva base profunda i les seves parets elevades permeten donar moviment als aliments del seu interior amb facilitat. Tanmateix, també es pot fer servir per fregir o cuinar al vapor mitjançant una vaporera que s'afegeix al mateix.

Habitualment se sol utilitzar el wok per realitzar saltejats de diversos ingredients

Wok 2
Wok 2 / Font: Unsplash

Per treure profit del teu wok o animar-te que n'aconsegueixis un, et deixem 10 idees de receptes saludables amb el wok que pot faltar a la teva cuina i amb què t'enamoraràs d'aquest estri.

  1. Llom de porc saltejat amb verdures i fideus d'arròs al curri: una preparació molt completa en termes nutricionals que recomanem per a un dinar. A més sense gluten i apta per a celíacs.
  2. Wok de tallarines, gambes i verdures amb salsa teriyaki: amb baix contingut gras aquest plat es pot culminar en minuts i resulta una manera sana d'incloure pastes a la dieta.
  3. Saltat de pak choi amb bolets i ou escumat: molta fibra, potassi i proteïnes en aquest plat perfecte per al sopar i que podem realitzar en minuts.
  4. Saltat d'arròs integral amb llenties i vegetals: amb un mínim de proteïnes animals derivades del formatge, aquest saltejat ofereix tots els aminoàcids essencials a causa de la combinació d'un llegum amb un cereal.
  5. Seitan agredolç amb pinya: encara que recomanem evitar el sucre de la recepta, aquest plat continuarà sent una opció agredolça rica en proteïnes i fibra.
  6. Albergínia al miso amb arròs integral: es tracta d'una recepta rica en hidrats de qualitat que aprofita l'albergínia d'estació.
  7. Saltat de verdures i vedella: es tracta d'una recepta lleugera que brinda sacietat pel seu contingut en fibra així com en proteïnes. A més, aporta ferro i potassi.
  8. Wok de vedella i pebrots amb fideus d'arròs: escollint un tall de carn magra de vedella podem aconseguir aquest plat senzill ric en ferro i vitamina C.
  9. Saltat de bròcoli, carbassa i tofu: es tracta d'una recepta vegana rica en proteïnes vegetals i molt lleugera, que a més aporta calci vegetal derivat del bròcoli i del tofu.
  10. Wok de fideus de carbassó amb verdures: una opció reduïda en calories i a base 100% de vegetals, amb alt contingut en aigua, fibra i potassi.