A una hora de Barcelona, a la pintoresca localitat de Begur, s'ha inaugurat una nova destinació gastronòmica que promet atreure tant els amants de la cuina catalana com als qui busquen una experiència davant el mar sense buidar la butxaca. Es tracta d'un restaurant situat dins de l'Hotel Finca Victòria, en plena cala Sa Riera, un dels racons més encantadors de la Costa Brava. Sota la direcció del xef Jordi Vilà, guardonat amb una estrella Michelin pel seu treball al restaurant Alkimia, aquest nou espai ofereix plats d'alta cuina en un entorn relaxat i amb vistes immillorables a la Mediterrània.
Arrossos d'un xef Michelin per 22 €
El restaurant, batejat amb l'evocador nom d'Al Kostat del Mar, ha estat concebut com una prolongació marinera del concepte original de Vilà a Barcelona. Ubicat en el claustre d'una antiga finca acuradament restaurada, el menjador a l'aire lliure conserva els arcs de pedra originals, que ara acullen una graella integrada on es preparen gran part dels plats en vista dels comensals. Amb capacitat per a unes 70 persones, la proposta culinària es basa en el producte de temporada, receptes tradicionals reinterpretades i una aposta decidida pel sabor.
Entre els plats més cridaners del menú destaquen petites creacions com la croqueta de biquini trufat, la truita de patates amb suc de suquet i sobrassada, o la brandada de bacallà amb patata rostida. Les pastes tenen també un fort protagonisme, amb versions locals com els macarrons gratinats amb rostit de pollastre o els fideus de mar a la cassola. Però si hi ha un apartat que brilla especialment és el dels arrossos, una especialitat de la casa que ja està fent parlar molt.
El restaurant ha estat concebut com una prolongació marinera del concepte original de Vilà a Barcelona
Per tan sols 22 euros, és possible degustar un deliciós arròs de Girona elaborat amb pollastre, bolets i caragols. També hi ha altres variants com l'arròs de l'Empordà, amb sípia, escamarlà i salsitxa (24 €), o el sofisticat arròs del vaixell, amb cua de gamba, escamarlà i espardenya (35 €).
L'experiència culinària es completa amb altres espais dins de l'hotel, com el Cala Bar, amb còctels i postres artesanals; el Pool Bar, pensat per als qui no volen aixecar-se de la gandula; i La Caseta del Mar, un racó davant l'aigua on se serveixen ostres fresques i xampany. Amb aquesta obertura, el grup By Salomon Hospitality reafirma la seva aposta pel luxe accessible en enclavaments únics, combinant gastronomia d'autor, disseny mediterrani i una connexió directa amb el paisatge.