El festival Cooking Films Menorca 2023 està a punt per delectar amb la millor gastronomia local i una proposta cinematogràfica amb més sabor a Menorca que mai. El festival a les Balears engega el tret de sortida de la setena edició aquest dijous 1 de juny al restaurant Sa Factoria des Baixa de Maó amb la cuina de Guillem Tutusaus i una preestrena dirigida per Slony Sow en versió original subtitulada, El sabor de les coses simples. Per a la presentació el festival comptarà amb l’actriu Ruth Llopis.

Aposta ferma per la gastronomia local i el cinema

Seguint la línia de les edicions passades, un any més el Cooking Films fa una aposta ferma pel cinema, la gastronomia de la terra i el producte local. Els espais de restauració que intervenen, i compten amb el segell de qualitat d’un destí que sempre ha estat pioner en sostenibilitat, garanteixen, gràcies al seu bagatge culinari, anar directes al paladar. El dia 2 de juny es projectarà en estrena el documental Sa cuina des records que versa sobre el xef Pau Sintes, nomenat Millor Xef Jove Europeu l’any passat, del director també menorquí Àlex Arroyo a Cinemes Moix Negre de Ciutadella. Un acte que comptarà amb l’Àlex i en Pau per presentar la sessió i en la qual posteriorment se celebrarà un debat i tast de productes locals.

Un any més el Cooking Films fa una aposta ferma pel cinema, la gastronomia de la terra i el producte local. Els espais de restauració que intervenen, i compten amb el segell de qualitat d’un destí que sempre ha estat pioner en sostenibilitat, garanteixen, gràcies al seu bagatge culinari, anar directes al paladar

Després d’aquesta sessió amb sabor a Menorca, el festival farà una parada a l’hotel de luxe Faustino Gran de Ciutadella on el xef Matias Salvia ha preparat un menú per a l'ocasió que els comensals degustaran mentre veuen la pel·lícula francesa La brigada de la cuina de Louis Julien Petit. El penúltim dia, la secció del Cooking Familiar es traslladarà a S’Ullestrar, finca on es cultiva producte local d’alta qualitat i on les famílies podran gaudir d’una jornada amb visita guiada, tast de productes i curtmetratges en col·laboració amb el Festival Filmets.

Cooking Films 2023 Menorca (1)
Un dels espais de Cooking Films 2023 a Menorca / Foto: Cooking Films

A la nit, el xef Miguel Carricondo, liderarà el sopar a la terrassa del Melià Cala Galdana, un lloc màgic en el qual gaudir d’una experiència exclusiva amb vistes al mar i visionar Històries per no explicar de Cesc Gay. Finalment, el dia 4 de juny, el Cooking Films Menorca 2023 clausurarà aquesta edició amb dues projeccions molt esperades com són Esperant Dalí en preestrena, on es comptarà amb la presència de l’actor Ivan Massagué i La vida pare de Joaquin Mazón. També es deixarà veure la presència de l’actriu Maribel Salas en un sopar elaborat pel xef Jordi Preto a l’Hotel rural Biniarroca.

Què és Cooking Films?

Després de les sis edicions anteriors que van resultar ser un èxit, el juny s'inicia amb aquest festival menorquí Cooking Films. Es tracta d'un programa farcit de delícies gastronòmiques i cinematogràfiques per als amants de la cuina i de la gran pantalla. Una combinació espaterrant que consisteix en un format en el qual es projecten pel·lícules, documentals o curtmetratges sobre gastronomia en unes ubicacions singulars i excepcionals. Tot plegat, mentre els assistents gaudeixen de plats fets expressament per al festival. A més, els films que es projecten són estrenes a l'illa o preestrenes nacionals. Sens dubte, una gran manera de començar el mes!