Mai no deixaré de dir que TikTok és una font inesgotable d'idees i la plataforma que més gana fa venir. Això sí, cal saber on mirar i de qui fiar-se. Una vegada apresa la lliçó que les receptes fàcils amb tan sols tres ingredients mai no surten bé, més encara si són postres i s'afegeix el “sense sucre i sense farines”, la majoria de les receptes que tasto no només són un èxit, també una font d'inspiració. L'últim cas que tinc per explicar és la pasta de full d'espàrrecs. És cert que són tres ingredients principals, però no qualssevol. Necessites: una massa de pasta de full, formatge ratllat i espàrrecs verds.

Pasta de full d'espàrrecs i formatge: ideal per a un sopar reeixit

La preparació és ben senzilla. Només has d'estendre la massa sobre la safata de forn —posa paper de forn a sota perquè no s'enganxi i punxa amb una forquilla perquè no s'infli. Sobre la massa, estén bé de formatge, col·loca els espàrrecs ordenats i nets (no siguis garrepa a l'hora de tallar la base perquè després et fastiguejarà trobar la zona dura i fibrosa) i acaba amb un altre grapat de formatge per sobre perquè es gratini. Segueix les instruccions de la massa a l'hora de ficar-la al forn i ja ho tindràs llesta.

Espàrrecs / Foto: Unsplash

Aquesta recepta tan senzilla i apetitosa demanava d'enriquir-se a crits. En la primera versió vaig jugar amb els formatges. Això, és clar, si vols que es fongui i quedi sucosa, aposta per la mozzarella. Si t'agrada el toc intens i torrat, el parmesà és el teu formatge, sobretot per sobre. Si continues jugant amb els formatges, el pas gairebé natural és afegir formatge de cabra. Col·locar uns daus de formatge de cabra per sobre ja és un plus, però si necessites sorprendre uns convidats només has d'afegir una mica de ceba caramel·litzada en l'últim moment. Aplaudiran.

Més fresca o més contundent i amb extra d'aroma

Si no vols tant formatge, una opció més lleugera és afegir uns tomàquets cherry per sobre (i estalviar-te la segona capa de formatge). Allò de posar tomàquet per sota com si fos una pizza no ho recomano, perquè el resultat final serà això, una pizza, i no una pasta de full cruixent. Si vols donar-li un toc encara més saborós, prova d'afegir uns talls finíssims de pernil ibèric o cansalada cruixent just en sortir del forn. El contrast del salat amb la pasta de full cruixent i el puntet vegetal dels espàrrecs és una bogeria, i en tindràs prou amb cobrir-los en els últims dos minuts de gratinat perquè no es cremin.

Formatge ratllat / Foto: Unsplash

Una altra idea és jugar amb herbes i espècies. Abans d'empolvorar el formatge, escampa una mica de farigola o romaní fresc sobre la massa i, si t'agrada el picant, afegeix unes escames de bitxo sec. Quan la pasta de full surti, remata amb unes fulletes d'alfàbrega o ruca per donar frescor i color. Finalment, si vols un contrast dolç-salat irresistible, prova de pinzellar la massa amb una finíssima capa de pesto d'alfàbrega o fins i tot un rajolí de mel al final. Veuràs com la barreja de sabors eleva aquesta pasta de full a una altra dimensió: irresistiblement cruixent, cremós per dins i ple de matisos. Tasta-ho i no podràs quedar-te amb una sola versió!

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!