El mític restaurant Les Grands Buffets (LGB) descartaria Besiers i s'ubicaria definitivament a Carcassona, si finalment decideix marxar de Narbona. El propietari del restaurant, Louis Privat, ha avançat a La Gourmeteria d'ElNacional.cat la ciutat definitiva on s'instal·larien en cas que fessin les maletes d'aquí a uns anys.

Finalment, Carcassona

El restaurant Les Grans Buffets és un dels símbols més destacats de la cuina francesa al sud del país gal. Durant dècades s'ha ubicat a la ciutat de Narbona, però des de fa ja uns mesos, se sentien rumors d'un possible canvi d'ubicació a alguna altra ciutat occitana. Finalment, Louis Privat ha avançat el nom del municipi que acolliria LGB si finalment marxen de Narbona. La nova ubicació és Carcassona, la coneguda ciutat emmurallada, un lloc ple d'història que es convertiria en la seu d'un dels bufets més impressionants del món. Fa uns mesos el restaurant dubtava entre Carcassona i Besiers, però finalment aquesta última opció s'ha descartat. Privat continua mantenint converses amb Narbona per acabar de decidir si el canvi es fa efectiu o no. En qualsevol cas, si es dugués a terme, es faria, com a molt aviat, d'aquí a cinc anys. El nou restaurant s'ubicaria en un castell tipus Versalles, amb hotel i botiga, on poder comprar tots els productes del bufet. Un canvi que, si arriba, es faria de manera escalonada.

Finalment, Louis Privat ha avançat el nom del municipi que acolliria LGB si finalment marxen de Narbona. La nova ubicació és Carcassona, la coneguda ciutat emmurallada, un lloc ple d'història que es convertiria en la seu d'un dels bufets més impressionants del món

Un bufet de rècord

Les Grans Buffets ostenta alguns dels rècords més curiosos del món gastronòmic. Segons el mateix Privat, LGB es podria definir com "una experiència accessible a tothom". Una vivència gastronòmica única al món que compta amb infinitat de productes diferents, i multitud de classes de formatges, carns, peixos o salses, entre d'altres. De fet, el restaurant té el rècord Guinness per ser el bufet amb més tipus de formatge diferents, amb més d'un centenar de varietats, entre les quals n'hi ha de catalanes. Però LGB és més que un simple bufet lliure; és un santuari del bon menjar, un temple de la cuina francesa i un espai de "generositat i classicisme". No només hi tenen un producte excel·lent, sinó que també és un espai històric, amb una història fascinant i una raó de ser del tot única.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!