Un nou segell de qualitat gastronòmica en una recepta d'Arròs de Castelldefels
Una recepta d'arròs amb sèpia, gamba, costella de porc, carxofa, mongeta i farigola
Oriol Foix Barcelona. Dimarts, 17 d'octubre de 2023. 05:30 Temps de lectura: 2 minuts
Copiar enllaç
Copiar enllaç
La gastronomia d'un territori defineix la identitat de les persones que l'habiten. Quins productes s'utilitzen, com es preparen o quan es consumeixen són algunes de les qüestions que 9 xefs de Castelldefels han abordat per intentar trobar una recepta que representés l'esperit i la tradició culinària de la ciutat. Després de més d'un any de recerca conjunta i treball infatigable han creat una recepta que porta el territori al plat, amb un nou segell de qualitat gastronòmica: l'Arròs de Castelldefels.
Mar i muntanya
L'Arròs de Castelldefels és una recepta d'arròs amb sèpia, gamba, costella de porc, carxofa, mongeta i farigola. Una combinació d'ingredients de mar i muntanya que representa tot allò que envolta Castelldefels: el mar Mediterrani, el Massís del Garraf i el Parc Agrari del Baix Llobregat. L'Arròs de Castelldefels és el resultat de la feina duta a terme durant més d'un any per 9 xefs de la ciutat, una iniciativa del Gremi d'Hostaleria de Castelldefels i el Baix Llobregat que té com a objectiu compartir amb els comensals i amb la comunitat una recepta que posa en comú els coneixements i la tradició de la gastronomia del municipi.
La feina darrere l'elaboració de la recepta és doble. D'una banda, la dels historiadors Jordi Tresseres i Alfonso López Borgoñoz, que ens descobreixen com Castelldefels va ser conegut fa un segle per la recepta de l'arròs del terralló, fet amb anguiles i granotes, abundants a la zona. De l'altra, la dels 9 xefs de la ciutat, que durant un any s'han acostat al producte per entendre d'on ve allò que mengem i per donar valor a la feina de les persones que s'hi dediquen. Una proximitat total que inclou la degustació directament de la planta de les bledes o les carxofes del Parc Agrari o la participació en jornades de pesca en vaixells dels pescadors locals.
L'Arròs de Castelldefels és el resultat de la feina duta a terme durant més d'un any per 9 xefs de la ciutat
Xefs Arròs de Castelldefels - Foto cedida
15 restaurants de la ciutat
Els 9 xefs que han creat l'Arròs de Castelldefels són: Manuel A. Ortiz (Casa Andalucía), Sergio Cocera (Embarcadero), José Luis Pol (CBC), Vicente Lladró (El avión), Miguel Yepes (La Canastra), Ángel i Pedro Moya (Cheche), Octavi Torres (Tiburón Beach Club) i César Rodríguez (Solraig). A banda dels restaurants que regenten els xefs, l'arròs es podrà gaudir en 15 establiments de Castelldefels a partir del novembre. Tots ells tenen un segell de qualitat gastronòmica que els acredita com a restaurants que elaboren l'autèntic Arròs de Castelldefels. Una recepta única per a tots els locals, però en la que cada xef hi imprimirà el seu toc més personal.