Coneixes ja la cuina d'aprofitament? Aquesta pràctica culinària té molts més beneficis dels que pensem. No només es tracta d'aprofitar tots els aliments que adquireixes, sinó que és per a molts una filosofia de vida.
Beneficis de la cuina d'aprofitament
Encara que a primera vista pugui semblar-te que la cuina d'aprofitament només t'ajudarà a estalviar diners, té molts altres beneficis per a tu i per als altres.
Estalvi econòmic
En aprofitar tot el que t'ha sobrat per cuinar nous plats, estàs estalviant del pressupost que destines per al menjar. Menys sortides al supermercat, el que es tradueix en menys despesa.
Estalvi de temps
Quan ja tens un peix, una carn o unes verdures cuinades a què només li has d'afegir una salsa o saltejar amb altres ingredients, per exemple, estàs estalviant el temps de preparació inicial.
Sostenible amb el medi ambient
Quan compres menys estàs ajudant el planeta, ja que les terres, els animals, els transports o les bosses de plàstic no estan sent utilitzades. Tota una filosofia de vida.
Desperta la creativitat
Si t'agrada cuinar i et consideres una persona creativa la cuina d'aprofitament et pot donar molt joc. No tens més que posar en un cercador 'cuina d'aprofitament receptes' per trobar centenars de possibilitats. Nosaltres a continuació et donarem algunes idees.

Aquesta pràctica culinària té molts més beneficis dels que pensem
Algunes idees per a la teva cuina d'aprofitament
La cuina d'aprofitament és tremendament versàtil i creativa. No hi ha ni un sol plat que t'hagi sobrat que no puguis aprofitar per elaborar noves i bones preparacions.
Pa dur
Amb el pa dur pots fer pa ratllat i aprofitar-ho per als teus arrebossats. La molla es pot utilitzar com a ingredient dels gaspatxos o el salmorejo. Pots utilitzar les llesques per fer sopa d'all o pa d'all. També és ideal per preparar una de les postres més típiques espanyoles: les torrijas.
Brou de bullit
Amb el brou del bullit es poden fer altres sopes. Amb arròs, amb fideus, amb verdures... També és ideal per donar-li més gust de les croquetes i les salses. Si fas altres sopes amb ell, congela'l en un bol gran. I si l'utilitzes per donar-li gust de salses, pots congelar-lo en glaçoneres de gel.
Carn de bullit
La carn del bullit et pot servir per fer croquetes o per a revolts, empanades, rotlles de primavera, tacs mexicans, roba vella, lasanya o canelons, per exemple.
Patates
Qui no ha fet mai patates fregides de més? Amb les patates pots fer truites i revolts. I amb les patates cuites doncs puré, amanides, patates "a lo pobre" o boletes arrebossades. També pots afegir-les a algun guisat just abans d'apartar-lo.

Sobres de peix
Les sobres de peix també ofereixen moltes possibilitats. Amb elles es poden fer mandonguilles, croquetes, hamburgueses, peix en salsa, esquitxada o púding.
Cigrons i llenties
Si t'han sobrat cigrons del bullit pots utilitzar-los per preparar hummus, amanida de cigrons, cigrons fregits amb carn, amb espinacs, hamburgueses vegetals... Amb les llenties pots preparar cremes delicioses a les que pots afegir pa fregit, unes llavors o uns trossets de pernil serrà, per exemple.