Encara que la revetlla de Sant Joan 2023 tindrà certes restriccions quant a fanalets, coets i petards, tothom busca una de les banderes d'aquesta tradició: la millor coca de Sant Joan, a Barcelona o arreu del país. Sigui amb una recepta tradicional, de crema, llardons, xocolata o amb combinacions més creatives, aquest dolç és un dels punts forts d'una de les festivitats d'estiu més estimades -menys pels amos de gossos i altres animals que tenen por dels petards, o pares i mares, que busquen plans alternatius per fer amb nens. De fet, no hi ha una millor manera de començar l'estació de l'any més esperada que gaudint d'una bona coca de Sant Joan en companyia. Si ja esteu esperant a la festa, però encara no sabeu on trobar la millor, us deixem una llista de les millors coques de Sant Joan 2023, guanyadores del concurs organitzats per Sr. y Sra. Cake.

😋 On comprar la millor coca de Sant Joan 2023?
 

❓ Per què mengem coca per Sant Joan? Descobreix l'origen d'aquesta tradició
 

On comprar les millors coques de Sant Joan 2023

Aquesta competició de coques va tenir lloc a inicis de juny quan es van anunciar les guanyadores d'entre més de 200 coques participants. Per triar les millors s'ha comptat amb un jurat format per professionals de la fleca i la pastisseria, que han estat els encarregats d’escollir un guanyador per a cada una de les cinc categories obertes: Coca Tradicional, Coca de Crema i pinyons, Coca de Xocolata, Coca de Llardons i Coca Creativa.

Coca tradicional

Aquest 2023, la coca tradicional guanyadora va ser la coca de la Fleca Rovira de Santa Angès de Malanyanes, que es va proclamar guanyadora a la categoria més icònica, la de coca tradicional. Els jutges del certamen van destacar que l'elaboració reflecteix els més de 60 anys de trajectòria del negoci, amb un pa de pessic esponjós i de qualitat, elaborat amb productes ecològics i de proximitat. Per tant, una de les prioritats per a molts consistirà a aconseguir aquesta coca de Sant Joan 2023.

Coca creativa a Barcelona

Pel que fa a la categoria de Coca Creativa 2023, ha estat guardonada la coca de Montserrat Forners, a Barcelona. Aquest participant ha sorprès el jurat, principalment per l'originalitat en la forma de la coca i en l'ús de les fruites com a protagonistes de la recepta. Ha estat una decisió unànime la que ha portat aquesta preparació de la pastisseria barcelonina a l'èxit. Una altra coca, doncs, per prendre'n nota i comprar per a aquest Sant Joan 2023.

Coca de llardons a Granollers

Una altra de les receptes més clàssiques per Sant Joan 2023 és la de la coca de llardons. En aquesta categoria la pastisseria guanyadora ha estat El Racó de Granollers, que ha presentat una coca lleugera, cruixent i amb una sublim pasta de full i equitativa en la seva disposició de pinyons, llardons i sucre.

Coca de xocolata a Barcelona

A la categoria de Coca Xocolata 2023, cada cop més demandada i primer cop que s'obria en el concurs, resultava guanyadora la Pastisseria Barcelona, de Barcelona. Aquesta pastisseria que s'ha erigit en guanyadora amb una recepta que destacava, segons el jurat, per l'esponjositat, l'aspecte i, també, per l'equilibri entre amargs i dolços de la mateixa xocolata. Sembla tot un encert per a aquells més llaminers

Coca de crema i pinyons a Viladecans

L'última categoria, que no menys important, és la de Coca Creativa 2023. Pel que fa a aquesta deliciosa categoria, el guardó se l'ha endut la Fleca Santacreu de Viladecans. Entre els motius pels quals ha estat escollida guanyadora, hi ha l'equilibri entre ingredients, sabor i esponjositat, i per una crema “molt ben feta” i de qualitat.

D'aquesta manera, ja comptes amb les millors coques de Sant Joan 2023 per anar-les a comprar i tastar-les. 5 coques per Sant Joan 2023 increïblement delicioses i espectaculars que et faran llepar els dits i enamorar-te de la gastronomia tan clàssica d'aquesta festivitat.