Amb l'arribada de la tardor, a les botigues d'alimentació és freqüent veure nous ingredients propis d'aquesta època de l'any. Com sabem, consumir aliments de temporada és una excel·lent opció tant per al nostre paladar com per les propietats nutricionals que ens aporten. En aquesta ocasió, ens centrem en l'alimentació dels més petits, i en algunes idees perquè aquesta tardor gaudeixin del menjar d'una forma gustosa però alhora saludable. Parlem primer d'un clàssic dels nens i nenes: l'entrepà. És ràpid d'elaborar, fàcil de transportar i versàtil, molt més versàtil del que es pensa. Per això, si es fan servir els ingredients apropiats i es combinen adequadament, pot ser una opció molt saludable per als nens. Donem una volta a l'entrepà de tota la vida i fem de l'esbarjo el moment crucial per a una dieta correcta.

🍁 Quatre fruites per gaudir-ne a la tardor

 

L'entrepà, fonamental en la seva dieta

Entrepà Vegetal
Entrepà Vegetal / Foto: Receptes Veganes Fàcils

El primer és saber la importància que juga aquest àpat diari. I és molta segons els nutricionistes experts, ja que l'entrepà de l'esbarjo ajuda a un repartiment adequat de l'energia, tenint en compte que les seves jornades són molt llargues des que esmorzen a casa fins que mengen, sobretot en el cas dels més grans. A més, aquesta petita ingesta facilita que es puguin consumir tots els grups d'alimentació necessaris.

Hi ha diversos punts que convé considerar quan parlem dels entrepans. Per exemple, el del pa. El pa és ric en hidrats de carboni que ajuden a millorar l'índex de massa corporal. Per això no s'ha de tenir por de consumir-lo, especialment en edats infantils, on s'aconsella que totes les ingestes incloguin aquests hidrats, fonamental per a l'energia que consumeixin els petits, que no és poca. Quant al farcit, el que seria desaconsellable és l'embotit i les opcions greixoses com a dieta diària de l'infant. Es pot optar per algunes hortalisses, així com combinar-ho amb carns magres com el gall dindi, pollastre o pernil dolç.

Hummus de Carbassa
Hummus de carabassa / Foto: La teva Casa Club

La carabassa, un dels productes estrella de la tardor

Per menjar, et proposem algunes idees amb un dels productes estrella a la tardor: la carabassa. A més, atesa la popularitat que està adquirint la festivitat de Halloween, les nenes i nens cada vegada s'estan familiaritzant més amb aquest aliment ple de propietats. Aquestes són algunes idees perquè afegeixis la carabassa a la seva dieta tardoral:

  • Hummus de carabassa amb cigrons
  • Curri de carabassa
  • Noodles d'espelta integrals amb salsa de carabassa

Qualsevol d'aquests plats el podràs preparar sense més complicació. Trobaràs multitud de receptes per preparar-los, i el millor és que pots adaptar els ingredients als gustos del nen o nena. T'atreveixes? Tant ells com la seva salut t'ho agrairan!