Si la temporada del meló és l'estiu és, evidentment, per la seva naturalesa refrescant i les seves quantitats elevades d'aigua. És per això que et portem una sèrie d'idees perquè aquest estiu el meló estigui als teus plats. Preparat?

  • Amanida de meló i formatge feta. El meló pot ser un complement perfecte per a les teves amanides, com ocorre amb aquesta amanida de meló i formatge feta, que es completa amb uns 200 g de canonges, tomàquets cherry, menta, 2 llimes, oli d'oliva i sal. L'estiu sens dubte és una època d'amanides, i aquesta et resultarà del més refrescant alhora que saborosa i lleugera.

Amanida Melón
Amanida Meló / Font: Unsplash

El meló pot ser un complement perfecte per a les teves amanides

  • Batut de meló. Aquesta recepta està pensada per als més petits de la casa, però agradarà per igual a tots. A més, la tindràs llesta en uns minuts, només amb batre la carn d'1 meló, 2 cullerades de iogurt natural, 1/2 got de llet, una mica de mel i uns fulls de menta. Un espectacle per a grans i petits.

  • Gaspatxo de meló. Canvia el teu gaspatxo de sempre per aquest fantàstic gaspatxo amb meló, que porta 2 llimones, un grapat de fulls de menta, oli d'oliva, pebre molt i sal. Tritura bé tots els ingredients pelant i tallant el meló a trossos i, si vols una presentació especial, serveix-lo dins de la closca d'un meló.

  • Tàrtar de salmó amb meló. Aquesta recepta de tàrtar de salmó marinat amb meló no et deixarà indiferent. Per preparar-la, talla el salmó marinat en daus petits, i fes el mateix amb el meló ja pelat i 1 alvocat. Pica també una mica de ceba morada. Ara, rega-ho tot amb una mica de salsa de soja. Per a la presentació, emplata per capes amb l'ajuda d'un cèrcol de cuina i serveix amb una mica de julivert. Un plat gurmet que ara està a l'abast de la teva cuina.

Melón
Meló / Font: Unsplash
  • Gelat de meló. Per preparar aquestes postres de meló, neteja 1 meló pell de gripau, pela'l i talla'l a quarts. Posa els trossos en una bossa i introdueix al congelador. Ara, aboca el meló congelat en un bol i barreja bé amb 4 iogurts estil grec. Porta la barreja de nou al congelador durant 3-4 hores, removent cada 3 hores perquè no cristal·litzi. Quan passi aquest temps, treu i serveix en boles. Pots acompanyar-lo amb una mica de muesli per donar aquest toc cruixent que senti bé a qualsevol hora del dia a l'estiu.

  • Meló a la graella. Sé que aquesta proposta sona rara, però és una delícia. Podem servir com a postres uns triangles de meló marcats a la graella. Només has de posar els triangles en una paella graella que ja sigui ben calenta, amb unes gotes d'oli d'oliva esteses per tota la superfície, i deixar que es marqui per ambdós costats. El que succeeix és que els sucres del meló es caramel·litzen i es torna molt més dolç, mentre que l'interior segueix fresc i cruixent perquè no l'hem deixat prou temps perquè es cuini (d'allà allò de posar-lo a la paella quan ja estigui ben calent). Combina perfectament amb herbes fresques (alfàbrega, menta, menta), gelat, qualsevol batut, etc., com a postres és molt original i a més molt dolç.