La pastanaga és un aliment ric en nutrients gràcies a la seva alta concentració en betacarotè, vitamines B i C, potassi, fibra i antioxidants, els quals són essencials per a la salut en general, però també per a la pell en particular. Moltes persones a l'hora d'escollir aliments per a la seva dieta, tenen en compte això, ja que es veuen millor amb una pell radiant, per la qual cosa avui volem parlar dels beneficis de la pastanaga per a la pell, que t'animaran a afegir aquesta hortalissa a la dieta si és que no ho fas encara.

• Quan mengem pastanagues, el nostre cos converteix el betacarotè en vitamina A, la qual és un antioxidant natural que ajuda a prevenir l'aparició d'arrugues, taques i descoloració de la pell.

• La vitamina C present en aquesta verdura promou la producció de col·lagen al cos, el qual és una proteïna estructural essencial per mantenir l'elasticitat de la pell. A més, prevé les arrugues i ajuda a retardar l'envelliment.

Pastanagues
Pastanagues / Font: Unsplash

La pastanaga enforteix la resistència als rajos ultraviolats

• Gràcies al seu alt contingut en carotenoides, la pastanaga enforteix la resistència als rajos ultraviolats. Els carotenoides actuen de la mateixa manera que un bloquejador de sol de baix factor de protecció solar. L'alt consum de pastanaga abans d'anar a la platja permet que el nostre bronzejat duri més, la qual cosa redueix els efectes nocius de l'exposició al sol.

• La pastanaga pot ajudar a reduir la pell greixosa i l'acné si s'utilitza de manera tòpica gràcies al seu efecte astringent. Per a això cal posar a bullir una pastanaga, moldre-la a la liquadora amb una mica d'aigua, afegir dues culleradetes de mel i aplicar la barreja sobre el rostre com si fos una mascareta. Fàcil, veritat?

• El carotè també és un antioxidant que ajuda a eliminar els radicals lliures. Aquest component ajuda que la nostra pell es vegi suau, brillant i més jove.

Pastanagues per a la pell
Pastanagues per a la pell / Font: Unsplash

• Pel seu alt contingut en potassi, les pastanagues també són bones per combatre la pell seca. El potassi permet que la pell es mantingui hidratada en tot moment, evitant era sensació incòmoda de sequedat a la pell.

• Gràcies a que les pastanagues contenen fòsfor i vitamina C, són bones per donar-li fortalesa i brillantor al cabell, una cosa que també succeeix amb altres aliments.

Com veus, són molts els components que tenen les pastanagues i que ajuden el millor estat de la nostra pell. Això, evidentment, s'ha d'acompanyar amb altres hàbits saludables per a la pell, com pot ser fer esport o mantenir-nos hidratats durant el dia, una cosa fonamental segons els experts.