Si som amants del pa de veritat, d'aquests que res no els sembla igual sense tros de pa que acompanyi els apats, has de conèixer aquests trucs d'expert que ajudaran que les teves barres i fogasses es mantinguin en perfectes condicions durant dies. Aconseguir que el pa aguanti més d'un dia és una tasca molt senzilla si es coneixen alguns trucs que evitaran que el pa es ressequi i es quedi dur com una pedra i impossible de menjar.

Congelant el pa – pas a pas:

1. Talla el pa a la meitat o en llesques.

Talla el pa en porcions en funció del pa que vols congelar, així com la quantitat que en cada ocasió vagis a descongelar. Després col·loca'l en una bossa de congelació. Els pans poden ser congelats sencers, trossejats o a llesques. Segons l'espai del teu congelador, les llesques poden posar-se en fila o tombades.

Llesques
Llesques / Font: Unsplash

2. Empaqueta el pa de forma hermètica.

Pressiona per treure l'aire de la bossa i tanca-la correctament. Ja està a punt per congelar-se. Fàcil, veritat?

3. La vida útil del pa al congelador.

El pa congelat es pot guardar fins a 6 mesos. Tanmateix, si ets oblidadís, pots utilitzar algun tipus de nota per no oblidar-ho. A més, les llesques individuals poden ser separades i descongelar únicament les que necessitis, ja que el pa amb prou feines s'enganxa quan està congelat.

El pa congelat es pot guardar fins a 6 mesos

Com descongelar el pa de la millor manera possible

I per descongelar el pa? Una vegada tret del congelador, el pa s'ha de deixar reposar durant almenys 3 hores. Alternativament, podeu deixar que es descongeli lentament a la nevera durant la nit si no teniu pressa. En aquest cas també és important evitar treure l'embolcall. Això permet que el pa absorbeixi la humitat continguda al seu interior. Una vegada que el pa s'ha descongelat lentament, escalfar-lo al forn a 170 °C durant 10 minuts. Això us permetrà obtenir la màxima fragància i un pa pràcticament idèntic a un que s'acaba de fer.

Pa
Pa / Font: Unsplash

Si tens poc temps o la paciència no és una de les teves virtuts pots posar el pa encara congelat al forn durant 20 minuts a 200 °C. En aquest cas, tanmateix, es perdran fragància i sabor. Per descongelar el pa és millor evitar el microones. El pa és molt delicat i l'efecte del microones actua sobre les molècules d'hidrats de carboni, fent que el pa s'estovi quan està calent, però té trampa, es convertirà en un maó quan es refredi. Així que ja ho saps, guarda el teu pa de la millor forma perquè puguis tenir-lo sempre llest com acabat de fer.