La nostra xef Ada Parellada, especialista a reinterpretar els plats clàssics catalans al seu restaurant Semproniana a Barcelona, proposa un nou format per facilitar-te la vida als fogons i que no hagis de passar-te hores extra decidint què cuinar. És per això que aquesta setmana la cuinera catalana es concentra en la xocolata i les 3 receptes sensacionals que es poden cuinar només amb aquesta base. Para atenció al vídeo i no et perdis cap detall -pas a pas, ingredients i molt més- per esbrinar com cuinar una coliflor rostida a la xocolata, un conill amb xocolata i una cassoleta de xocolata.

Enfunda't el davantal, fes play i fes gana, gourmeter!


3 receptes amb xocolata

1. Coliflor rostida a la xocolata

Ingredients:

  • 1 coliflor
  • Barreja d’espècies: comí, pebre vermell, nou moscada, orenga
  • 1 llimona
  • Oli d’oliva
  • 1 magrana
  • Un manat petit de julivert fresc
  • Sal i pebre

Per a la vinagreta:

  • 50 g de xocolata
  • Un raig de vinagre balsàmic tipus Mòdena
  • 100 ml d’oli d’oliva
  • Sal
Xocolata Parellada / Foto: Raquel Sánchez
Coliflor rostida a la xocolata / Foto: Raquel Sánchez

Elaboració:

Fem la coliflor. Encenem el forn a 180 graus. Separem la coliflor a flors, pelem una mica la base de la tija i la tallem a rodelles o a tires gruixudes. Barregem suc de llimona amb oli d’oliva, la sal i les espècies. Untem la coliflor amb la barreja i la repartim sobre una safata. Enfornem uns 30 minuts a 180 graus –remenant un parell de vegades durant el procés– fins que la coliflor sigui una mica dura per la part de dins, però sigui daurada per fora. Fonem la xocolata amb un raig d’aigua, a foc lent. Afegim el vinagre de Mòdena i la sal. Emulsionem amb l’oli d’oliva. A la base del plat posem la vinagreta de xocolata, a sobre la coliflor rostida i acabem amb la magrana, julivert picat, un raig d’oli i una mica més de sal.

2. Conill amb xocolata

Ingredients:

  • 1 conill
  • Una ceba gran
  • 2 grans d’all
  • 200 ml de vi blanc
  • 200 ml de brou de carn o aigua

Per a la picada:

  • Una llesqueta de pa
  • Sal i pebre negre
  • 50 g de xocolata negra
  • 50 g d’avellanes
  • Oli d’oliva
Xocolata Parellada / Foto: Raquel Sánchez
Conill amb xocolata / Foto: Raquel Sánchez

Elaboració:

En una cassola amb l’oli fregim la llesqueta de pa, els grans d’all i el fetge del conill. Ho retirem i hi enrossim els trossos de conill, tallats grossos i salpebrats. Els retirem. Al mateix oli hi sofregim la ceba picada, mullant-la de tant en tant amb vi blanc fins que sigui ben cuita. Ara hi tornem el conill i ho cobrim amb aigua o brou. Tapem i deixem coure fins que la carn sigui tendre, ben bé una hora. Tastem de sal. Fem una picada amb el pa, els alls, el fetge fregit, les avellanes i la xocolata. Afegim una mica de líquid de la cocció. Ho posem a la cassola deu minuts abans d’acabar la cocció. Tastem de sal i rectifiquem.

3. Cassoleta de xocolata

Ingredients:

Per a la massa de xocolata:

  • 250 g de farina
  • 100 g de mantega freda
  • 20 g de cacau en pols
  • 100 g de sucre
  • 1 ou

Per al farcit:

  • 300 g de xocolata del 70% de cacau
  • 400 ml de nata líquida
  • 1 ou
  • 1 raig generós de conyac
Xocolata Parellada / Foto: Raquel Sánchez
Cassoleta de xocolata / Foto: Raquel Sánchez

Elaboració:

En primer lloc, partim d’una massa brisa que fem barrejada amb cacau, la farcim amb xocolata i la coem al forn. Arenem la farina amb la mantega freda. Afegim el sucre, el cacau i l’ou. Pastem fins a aconseguir una massa llisa. Farcim un motlle individual, prèviament engreixat i enfarinat, o protegit amb un paper de forn. Ha de quedar en forma de cassoleta, amb les vores ben delimitades. Preparem el farcit. Fonem la nata líquida i la xocolata al microones o a la cassola. Fora del microones afegim el raig de conyac i l’ou. Farcim les cassoletes amb aquesta preparació i coem al forn, a 200 °C, durant deu minuts.

Si no en tens prou i ets un fanàtic de les receptes de la xocolata o, en general, dels dolços, et recordem que pots consultar centenars i centenars de Receptes a La Gourmeteria d'ElNacional.cat. Si, per altra banda, prefereixes tenir classificat què cuinar de dilluns a divendres, no et descuidis de mirar l'agrupador de batch cooking amb tots els ingredients, receptes i passos per fer mil i una meravelles gastronòmiques.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!