Una porta forrada amb papers de The Clash, Pink Floyd o el Camp Nou, i un timbre on hi posa ring. Així, de primeres, el més normal seria pensar que és un escape room o, fins i tot, un local en obres. Tampoc és un bar. És una associació privada de botànica, en la qual preparen uns increïbles i deliciosos còctels. Pablo Vilaplana i Esteve Almirall han creat aquest espai amb què tornar a ficar-se a tot Barcelona a la butxaca basant-se en la cocteleria minimalista. Així, Káktos Botanical Society s'alça com un retorn als orígens, que reivindica el líquid i el refugi natural dins una jungla d'asfalt.

La fusió de les plantes i els còctels

Káktos Botanical Society, ubicat al C/ del Comte Borrell, 147, és un nou espai cultural que fusiona les plantes i els còctels. Tot i que no funciona com un bar, perquè no té la llicència per ser-ho, ja té inherent un estil que indica que no vol ser un bar. Transmet un estil alternatiu, amb la botànica com a ingredient principal del menú, però també de decoració del local. Una decoració simple, mal pintada i industrial que lliga a la perfecció amb l'ambient que confereix aquest lloc. L'espai, per cert, és dissenyat amb la col·laboració de Casa Protea.

kaktos botanical society interior
Káktos Botanical Society és un nou espai cultural que fusiona les plantes i els còctels

Káktos Botanical Society és un hotel de plantes on els socis les poden deixar en cas de marxar de vacances

Per accedir a aquest espai híbrid és obligatori fer-se soci, la qual cosa és gratuïta, i l'únic requisit imprescindible és compartir la seva passió per tot allò que tingui a veure amb la natura. De fet, això arriba fins al punt que aquesta associació privada permet que els socis que marxen de casa uns dies, puguin deixar-hi les plantes perquè les cuidin.

La senzillesa exquisida de la cocteleria

Per tota aquesta afició al món botànic, els còctels que es poden degustar en aquest oasi compten amb licors infusionats amb cultius de brots verticals proporcionats per Farmbrots. Aquests còctels els serveix el talentós Marcos Fernández, que crea sabors propis mitjançant el contingut infusionat dels còctels. Per això, en aquesta cocteleria tan especial no pots veure ni botellers ni marques.

A Káktos Botanical Society qualsevol soci pot gaudir de còctels clàssics i còctels d'autor per 12 i 13 €. Entre aquests, s'ofereixen especialitats com Gin infusionat amb curri, herba de llimona, coco i licor de flor elèctrica o vodka banyat en mostassa, mel de farigola, cítrics i bombolles. A més, la carta inclou piscolabis entre els quals destaca el sandvitx creat en col·laboració amb el ja llegendari The Sandwich Club de Barcelona.