L'estiu és temps de refrescar-te i quina millor forma de fer-ho que amb un gelat. La seva gran varietat de sabors i tipologies conformen un catàleg bastant ampli ideal per a aquestes dates. És igual que siguis dels que li agraden els gelats amb llet o prefereix els polos, la qüestió és gaudir del plaer d'un bon gelat.

Encara que, sens dubte, qui pot negar que una altra de les grans estrelles de l'estiu és la fruita. Omple de sabor i color, dona un toc estiuenc a tot el que envolta.

I si barregem les dues coses? Tenim com a resultat el millor dels antídots contra la calor: els gelats de fruita. I aquest estiu ens hem proposat que els millors gelats siguin més a prop del que creus: a casa. És per això que et donem aquesta sèrie de consells perquè preparis a millor gelat sense haver de sortir de casa.

Gelats
Gelats / Font: Unsplash

L'estiu és temps de refrescar-te i quina millor forma de fer-ho que amb un gelat

Consells per preparar a casa els teus gelats de fruita congelada:

  • L'ideal és que utilitzis dues fruites i una d'elles ajudi a aportar cremositat. Per a això, tingues sempre al congelador algun plàtan. Espera que madurin una mica i els guardes, ja partits per la meitat, en bosses o tuppers. A més del plàtan, també ajuda a aportar dolçor i cremositat el mango, per exemple.
  • Tingues les teves fruites ja netes i trossejades a trossos que no siguin gaire grans, guardades al teu congelador. Pots comprar bosses de fruita congelada al supermercat. Fixa't que no portin cap additiu, ni edulcorants, ni res afegit.
  • Si vols preparar-lo a la Thermomix hauràs d'utilitzar uns 180-200 grams de fruita congelada com a mínim, perquè la màquina el trituri bé. L'ideal és triturar primer la fruita congelada sola amb 30 segons en velocitat progressiva de 5 a 10. Després afegeixes la resta d'ingredients i bats uns segons més. Però també pots triturar tot junt (encara que la textura no serà la mateixa).
  • Si utilitzes fruita sense congelar, afegeix 4 glaçons per a aquestes quantitats i tritura amb algun robot de cuina potent fins a aconseguir la textura desitjada.
  • Com a edulcorant, per endolcir, pots utilitzar dàtils. Afegeix-ne més o menys, en funció dels teus gustos. Recorda treure'ls la llavor i bat molt bé. S'integren amb la resta d'ingredients i donen un toc brutal.
  • Per espessir pots afegir flocs de civada, iogurt, llet de coco o gelat, per exemple, de vainilla. També pots triturar la fruita amb aigua de coco, però en aquest cas no et quedarà tan cremós i tindrà més la textura d'un smoothie que d'un gelat.
  • Així que ja saps, aquest estiu el premi a la millor gelateria pot estar més a prop del que pensaves: a casa!
Gelat
Gelat / Font: Unsplash