El Gastronòmic Fòrum Barcelona presenta l'edició més gran de la seva història amb el focus posat en la preservació de la biodiversitat i la sostenibilitat a la cuina. Més de 150 ponents oferiran gairebé 120 activitats relacionades amb la gastronomia contemporània. Degustacions, tastos en viu, cuina en directe, xerrades i debats tindran lloc en diferents espais i nodriran una edició que acollirà ponents de diferents punts d'arreu de l'estat. Els restauradors participants en el saló sumen fins a 55 estrelles Michelin clàssiques i 11 estrelles Michelin verdes.

L'edició més gran de la història

La d'enguany és l'edició més gran de la història del Gastronòmic Fòrum Barcelona, tant pel que fa a superfície com pel nombre d'empreses expositores, que augmenta un 20% respecte de l'any passat i arriba a les 350. Entre els expositors, a més de grans empreses del sector gastronòmic, el Fòrum comptarà amb la presència de 200 petits productors d'arreu de l'estat espanyol. El territori amb la presència més destacada - a més de Catalunya - serà Galícia, que portarà una cinquantena de productors. El codirector del Gastronòmic Fòrum Barcelona, Josep Alcaraz, ha afirmat que els visitants no hauran de pagar per les activitats i que es podran gaudir gratuïtament amb el preu de l'entrada. Per tant, l'accés a l'espai expositiu i a les activitats tindrà un mateix preu unitari.

Edició 2022 del Gastronomic Forum Barcelona
Edició 2022 del Gastronomic Forum Barcelona

Preservació de la biodiversitat

L'edició de 2023 del Gastronòmic Fòrum Barcelona posa el focus en la preservació de la biodiversitat i en la sostenibilitat a la cuina. Saber d'on ve allò que cuinem i mengem, qui hi ha al darrere dels productes que consumim i de quina manera s'han de gestionar els residus que generem són alguns dels temes centrals de la fira. Com a entitat destacada del sector, el Fòrum comptarà amb la presència de Prodeca, l'empresa pública promotora dels aliments catalans, que acollirà una trentena de petites empreses sota el lema 'Catalunya, on el menjar és cultura' en un dels diferents espais en què es dividirà la fira.

A més de degustacions, tastos en viu i cuina en directe, la fira tindrà un espai reservat per a la reflexió: l'espai Forum Lab, que acollirà xerrades i debats amb diferents professionals (cuiners, productors, biòlegs...) sobre com encarar el futur de la gastronomia al nostre país. També es posaran sobre la taula problemàtiques i reptes vinculats a la preservació d'espècies d'animals i plantes per introduir-les de forma sostenible a les receptes dels restaurants.

Entre els cuiners més destacats que participaran del Fòrum d'aquest any hi haurà: Joan i Josep Roca (El Celler de Can Roca, 3 estrelles Michelin i 1 estrella verda Michelin), Paolo Casagrande (Lasarte, 3 estrelles Michelin), Oriol Castro i Eduard Xatruch (Disfrutar, 2 estrelles Michelin), Albert Adrià (Enigma), entre molts d'altres de restaurants nacionals i internacionals.