El ganache és una deliciosa i versàtil cobertura de xocolata que s'utilitza per donar-li un toc final perfecte a pastissos, pastissos, cupcakes i altres postres. Amb la seva textura suau i cremosa i el seu gust intens de xocolata, el ganache és una opció popular per als amants del cacau. A continuació, et mostrem com fer ganache per cobrir un pastís de xocolata de manera senzilla i deliciosa.

Preparación del ganache a casa
Preparació del ganache a casa / Foto: Unsplash

Per fer ganache per cobrir un pastís de xocolata, necessitaràs els següents ingredients:

  • 200 grams de xocolata negra (preferiblement amb un contingut de cacau del 70%)
  • 200 ml de nata per muntar (crema de llet)
  • Opcional: 1 cullerada de mantega sense sal per a un acabat més brillant

El ganache és una cobertura de xocolata que s'utilitza per donar-li un toc final perfecte a diferents postres

I aquí tens els passos a seguir:

  1. Comença picant la xocolata en trossos petits i col·loca'l en un bol resistent a la calor.
  2. En una cassola petita, escalfa la nata per muntar-ne a foc mig fins que comenci a bullir. És important posar atenció i no deixar que la nata bulli completament.
  3. Una vegada que la nata sigui calenta, aboca-la sobre la xocolata picada i deixa reposar durant un minut per permetre que la calor de la nata fongui la xocolata.
  4. Amb una espàtula o una cullera, comença a barrejar la nata i la xocolata fins que es formi una barreja suau i homogènia. Si desitges un ganache més brillant i sedós, pots afegir una cullerada de mantega sense sal en aquest punt i barrejar fins que es fongui per complet.
  5. Una vegada que el ganache estigui ben barrejat, deixa'l reposar a temperatura ambient durant uns minuts perquè es refredi lleugerament i adquireixi la consistència desitjada per cobrir el teu pastís.
  6. Si desitges una cobertura més espessa, pots refrigerar el ganache durant uns 15-20 minuts, removent-lo ocasionalment, fins que assoleixi la consistència desitjada.
  7. Una vegada que el ganache hagi assolit la consistència desitjada, vessa'l sobre el pastís de xocolata prèviament refredat i estén-lo uniformement amb una espàtula o un ganivet.
  8. Per a un acabat més elegant, pots allisar les vores del ganache amb una espàtula calenta o un ganivet mullat en aigua calenta.
  9. Deixa que el ganache agafi les bases durant uns minuts abans de decorar el pastís amb fruites fresques, encenalls de xocolata o qualsevol altre ornament de la teva elecció.
Preparación de la Ganache
Preparació del Ganache / Foto: Unsplash

I voilà! El teu pastís de xocolata està a punt per ser gaudit amb una deliciosa capa de ganache. Recorda que pots ajustar la proporció de xocolata i nata segons les teves preferències personals per obtenir el sabor i la consistència perfectes. Amb aquesta recepta fàcil i deliciosa, podràs crear pastissos de xocolata irresistibles que delectaran els teus convidats en qualsevol ocasió especial.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!