Avui se celebra a la ciutat de Toledo la Gala Michelin 2022, que presentarà la nova edició de la Guia Michelin 2023. Una de les nits més esperades i especials per al món de la gastronomia, on alguns restaurants entraran a la guia dels seus somnis i on altres aconseguiran un ascens de categoria. L'evolució de la història del restaurant, el seu recorregut professional o la sostenibilitat econòmica del negoci, són alguns dels molts aspectes que la Guia Michelin té en compte. Els xefs Fran Martínez (restaurant Maralba**, Almansa) i Iván Cerdeño (restaurant Iván Cerdeño**, Toledo) seran els encarregats de coordinar la gala, dos altaveus de la història culinària multicultural de la regió. A més d'anunciar-se les tradicionals estrelles, la guia posarà el focus en la sostenibilitat a través de l'Estrella Verda, una distinció relativament jove que està tenint un important impacte entre els xefs, gurmets i els mitjans de comunicació pel que suposa com a concepte: reconèixer a aquells establiments compromesos amb el futur del planeta.

⭐ Estrelles Michelin 2022: Llistat complet de Catalunya

 

Restaurant / Foto: Pexels
Gala Michelin 2022 / Foto: Pexels

On se celebra la Gala Michelin 2022?

La celebració de la gala torna un any més carregada de sorpreses i novetats gastronòmiques sorprenents. Aquest any, la ciutat encarregada d'acollir la celebració de la Gala Michelin 2022 és Toledo, qui ho farà en un espai a l'alçada d'aquest reconeixement: el Palau de Congressos 'El Greco'. La capital manxega pren el relleu de València com a ciutat organitzadora per primera vegada en la seva història, amb la periodista toledana Berta Collado com a presentadora de l'esdeveniment. La Gala Michelin 2022 començarà a les 20 hores

Com seguir la Gala Michelin 2022 en directe?

La Gala Michelin 2022 es podrà seguir en directe des de les 19:30 hores a través de la pàgina oficial de la Guia Michelin. En ella es desvetllarà la selecció de restaurants, xefs i hotels que opten entrar a la guia 2023. L'Olimp dels restaurants amb estrella el componen 262 establiments, deu més que en la passada edició, fet que dona mostra de la fortalesa del sector culinari després d'un període especialment dur a causa de la pandèmia. D'ells, 40 locals han estat reconeguts amb dos macarons, la majoria situats a Espanya, que suma 33, i altres set es troben a Portugal.

Possibles guanyadors a la Gala Michelin 2022

Hi ha alguns xefs sobre els quals el sector té els ulls posats. El seu talent, fama i proposta gastronòmica han conquistat als comensals en cada mos al llarg d'aquest any. Un d'ells és el xef Dani García, que l'any passat aconseguia dues estrelles Michelin d'una sola vegada, una cosa inèdita en el sector que va alçar molt de renou. Un assoliment que podria donar-li la tercera estrella d'enguany. Un altre xef que arrasa amb les seves propostes aquests últims anys és Dabiz Muñoz, que al seu torn ha estat nomenat Millor Cuiner del Món per segon any consecutiu i continua desenvolupant la seva proposta gastronòmica arreu del món. Destaca per l'originalitat dels seus plats, que transporten al comensal, transmetent-li una nova experiència a través de les seves propostes culinàries.