El saló de referència de l’hostaleria, la gastronomia i el foodservice, el Gastronòmic Fòrum Barcelona 2023, organitzat per Fira de Barcelona ha tancat aquest dimecres la seva quarta edició amb un increment del 20% del nombre d’empreses expositores respecte a la darrera edició, i l’assistència de 18.500 professionals. Gastronòmic Fòrum Barcelona 2023 ha incidit en la importància de la biodiversitat a la cuina, com ha quedat palès en bona part de les més de 120 ponències programades durant tres dies, de la mà de prop de 200 experts i 55 Estrelles Michelin.

Rècords del Gastronòmic Fòrum Barcelona 2023

La fira ha reunit més de 350 empreses representatives de tots els segments del foodservice, incloent-hi al voltant de 200 petits productors enogastronòmics de diferents territoris de l’estat espanyol, procedents principalment de Catalunya, Galícia, Menorca, Burgos i Granada. Del 6 al 8 de novembre, més de 18.500 professionals -restauradors, compradors i distribuïdors del sector culinari- han aprofitat el saló per proveir-se de productes i serveis pels seus negocis de restauració i han descobert els nous productes que han llançat bona part dels expositors del saló, amb una trentena d’innovacions tan sorprenents com xurros de moniato, croquetes de panettone, cervesa artesana de castanyes o hamburguesa de carxofa 100% vegetal.

El xef Albert Adrià, del restaurant Enigma tanca aquesta tarda el festival, en el qual més d’un centenar de xefs i pastissers que sumen 55 estrelles Michelin i 11 estrelles Michelin verdes -com Joan Roca, Jesús Sánchez, Oriol Castro, Lucía Freitas i Poul Andrias, entre molts altres-, han mostrat les seves propostes per fomentar la biodiversitat a la cuina, impulsar negocis compromesos amb la sostenibilitat i la transformació social i explorar nous models de negoci més competitius. A ells s’han sumat uns altres cent experts del sector de la restauració, que han participat en més de 120 sessions programades.

L'edició més gran de la història

Josep Alcaraz, codirector de Gastronòmic Fòrum Barcelona, ha destacat que aquesta edició s’ha confirmat com "la més gran de la història", fins i tot superant les previsions. "Hem incrementat les xifres tant d’expositors com de visitants, i també d’assistència a les activitats, amb un alt grau de satisfacció per part de tots els participants. A més, les empreses han notat una millora substancial de la qualitat dels visitants, amb un major volum de compra", ha sentenciat Alcaraz.