El juny ja és aquí i, per tant, la calor i el bon temps, també. Com no podia ser d'una altra manera, el sisè mes de l'any engega amb una desena de fires gastronòmiques repartides per tot Catalunya. Una amplíssima varietat per escollir i tastar: carns, vins, caragols, productes de proximitat, etc. Tot plegat, acompanyat de jocs, tallers, xerrades i la companyia popular que sempre és agradable. Obre l'agenda i apunta-te-les totes per no perdre'n detall!

Meat & Fire

 Els dies 2, 3 i 4 de juny tindrà lloc al Moll de la Fusta, al Port Vell de Barcelona, la primera edició d'aquest esdeveniment 'gastro' que reunirà més de 40 dels millors graellers i graelleres internacionals a la capital catalana. Meat & Fire pretén oferir una experiència única en la qual els assistents podran gaudir d'una àmplia varietat de plats de carn preparats per experts xefs de renom nacional i internacional. Aquest esdeveniment és una oportunitat excepcional per explorar la diversitat de sabors i tècniques culinàries que la carn pot oferir. Durant el festival, els visitants podran assaborir diferents talls i tipus de carn d'alta qualitat, provinents de diverses regions del país i de l'estranger. A més, es duran a terme demostracions en viu i activitats interactives on els xefs compartiran els seus secrets i consells per preparar plats exquisits.

📆 2, 3 i 4 de juny

XI edició de la Fira Masroig Vi Solidari

El municipi del Masroig es prepara per a la celebració de la XI edició de la Fira Masroig Vi Solidari, que enguany se celebra aquest pròxim dissabte 3 de juny. Un any més, els cinc cellers que formen part de la iniciativa -Cellers Can Blau, Coca i Fitó, Dit Celler, Orto Vins i Celler Masroig-, amb el suport de la Denominació d’Origen Montsant, han unit esforços, i part de la seva producció, per elaborar les 3.000 ampolles de vi solidari amb l’objectiu de recaptar fons per a la recerca sobre el càncer infantil que porten a terme a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. La inauguració de la fira serà a les 11:30 h del matí, i comptarà amb la presència dels padrins d’aquesta edició: la periodista i realitzadora del programa de Catalunya Ràdio Un restaurant caníbal a BerlínPaula Molés; el periodista d’internacional de Catalunya Ràdio, Xavier Vilà; i el president de la companyia de teatre i dansa La Corranda de Falset, Josep Ahumada.

📆 3 de juny

Fira ViBa, la Fira del Vi del Bages

La Fira ViBa, la Fira del Vi del Bages, vol donar a conèixer aquest sector. La cultura del vi és l’eix conductor del certamen, de caràcter marcadament popular, que també té l’art, la gastronomia i el comerç local de protagonistes. El programa inclou tastos, gastronomia, la Nit de Picapolls, visites i moltes altres activitats.

📆 2, 3, 4 i 5 de juny

Mercat Vins Rebels

Vilafranca del Penedès acull la quarta edició de la fira Vins Rebels els dies 3 i 4 de juny a la Rambla Generalitat. Hi trobaràs més de 40 cellers que presentaran la seva varietat de vins naturals, és a dir, elaborats sense gairebé cap mena d'intervenció. Enguany l'entrada per als dos dies té un preu de 18 €.

📆 3 i 4 de juny

Fira del Caragol a Sentmenat

El primer cap de setmana de juny a Sentmenat se celebra tradicionalment la Fira del Caragol. La Fira arrenca el dissabte amb tallers i xerrades, exposicions, parc infantil i activitats culturals. El diumenge de 8 a 20:30 continua la festa amb exposició cotxes clàssics i bicicletes clàssiques, bicicletada popular i la celebració del dia del medi ambient amb atraccions.

📆 3 i 4 de juny

Aplec del Caragol 2023

El XLII Aplec del Caragol de Lleida modifica les dates de la jornada i se celebrarà els dies 2, 3 i 4 de juny. Així ho ha comunicat la Federació de Penyes de l'Aplec del Caracol de Lleida (FECOLL), ja que l'entitat considera que una festa d'aquesta magnitud no podia coincidir amb les eleccions municipals fixades per al darrer cap de setmana de maig del 2023.

📆 2, 3 i 4 de juny

Remeiart a Santa Margarida i els Monjos

El Remeiart va néixer l’any 2011 a Santa Margarida i els Monjos com a projecte de difusió i coneixement de les herbes remeieres impulsat des de l’Ajuntament i fet amb la col·laboració de les entitats i el teixit econòmic local amb l’objectiu de donar a conèixer les herbes des de tots els seus possibles àmbits: salut, benestar, alimentació, botànica, etc. La Fira Remeiart es durà a terme el pròxim diumenge 4 de juny al recinte del Castell de Penyafort, a Santa Margarida i els Monjos, i està dedicada íntegrament a les herbes remeieres i a tots els productes que es poden crear amb elles. Es tracta d’una fira pensada per viure-la plenament, per gaudir passejant tot olorant sabons, gaudint de l’artesania feta amb herbes, tastant licors o menjars fets amb herbes o gaudint de la saviesa d’aquells que elaboren preparats per a la salut i el benestar.

📆 4 de juny

Reus Viu el Vi

La Reus Viu el Vi és un gran acte de ciutat. La capital del Baix Camp li deu molt a aquest sector que, amb la seva activitat arreu del territori, ha definit en bona part l’essència comercial de la capital del Baix Camp. D’aquí, doncs, arrenca l’interès de la Cambra per aconseguir que el certamen es pugui convertir en una gran trobada amb un eix central com el que constitueix pròpiament la fira a la plaça de la Llibertat. Tastos, vins, gastronomia i… Reus. Tasta i gaudeix.

📆 2, 3 i 4 de juny

Cervisia Lleida

Cervisia Lleida se celebrarà a Fira de Lleida el pròxim 2 al 4 juny 2023 presentant les novetats d'empreses d'Espanya i internacionals relacionades amb els sectors de begudes sense alcohol, begudes alcohòliques, begudes, cervesa, alimentació i hostaleria.

📆 2, 3 i 4 de juny

Festa de la Cirera a Paüls

Els visitants podran assaborir els productes locals del municipi de Paüls i gaudir de les diferents activitats que hi tindran lloc: tallers, exposicions, esdeveniments musicals, balls de jotes.

📆 3 i 4 de juny

Fira de la Cervesa a Esparreguera

Esparreguera està de celebració aquest dissabte 3 de juny amb la Fira de la Cervesa. La programació comença a les 17 h amb l'inici de la fira i tast de cerveses amb:

  • Cervesa artesana Bripau de Sant Pere de Riudebitlles
  • Cervesa artesana the Anti-Patiks d’Ullastrell
  • Cervesa artesana Synera d’Arenys de Mar
  • Cervesa artesana La Canetenca de Canet de Mar
  • Cervesa artesana St Roch de Malgrat de Mar
  • Cervesa artesana L’Escumatent de Sabadell

Per a participar en el tast, cal inscripció prèvia a Cal Sant. El preu és de 10 € i inclou got personalitzat de la fira, tast de cerveses artesanes i un tiquet gastronòmic. Les persones assistents a la fira també podran tastar l’oferta culinària presentada per quatre restauradors d’Esparreguera: La Volta, Deliciosus, Land i A Paniagua. Compra anticipada del tiquet gastronòmic als restaurants que participen en la fira.

📆 3 de juny

Fira d'herbes remeieres a Vilanova de Sau

Des del 1992, el primer diumenge de juny té lloc la Fira d’Herbes de Vilanova de Sau amb parades d’herbes remeieres i productes artesans, a més d’un programa d’activitats paral·leles com la ruta botànica, conferències, tallers, concurs de rams de flors boscanes, demostracions de cuina entre d’altres. La fira confirma la consolidació d’un projecte de recuperació de l’activitat comercial entorn de les plantes medicinals i les seves aplicacions en la salut, la cosmètica, la gastronomia o la jardineria. Us animem a venir i gaudir de la fira!

📆 4 de juny