El festival gastronòmic Meat & Fire ha vist la llum aquest dilluns al migdia en l'acte de presentació del certamen al Museu d'Història de Catalunya, a Barcelona. Els dies 2, 3 i 4 de juny tindrà lloc al Moll de la Fusta, al Port Vell de Barcelona, la primera edició d'aquest esdeveniment 'gastro' que reunirà més de 40 dels millors graellers i graelleres internacionals a la capital catalana.

Meat & Fire 2023: delectar els paladars més carnívors i exigents

Meat & Fire pretén oferir una experiència única en la qual els assistents podran gaudir d'una àmplia varietat de plats de carn preparats per experts xefs de renom nacional i internacional. Aquest esdeveniment és una oportunitat excepcional per explorar la diversitat de sabors i tècniques culinàries que la carn pot oferir. Durant el festival, els visitants podran assaborir diferents talls i tipus de carn d'alta qualitat, provinents de diverses regions del país i de l'estranger. A més, es duran a terme demostracions en viu i activitats interactives on els xefs compartiran els seus secrets i consells per preparar plats exquisits.

El cartell d'aquesta primera edició inclou graellers com el mexicà Aaron Mizrahi de Asador Mizrahi, que és reconegut internacionalment pel seu treball en la graella i el seu enfocament en la cuina de foc, els argentins Javier Brichetto de Piantao, Germán Sitz de La Carnicería o Gastón Riveira de La Cabrera, el japonès Hideki Matsuhisa de IKOYA Izakaya i els espanyols Cristina Pérez de PORK Boig per tu, Mikel Viñaspre de SAGARDI, Rafa Zafra d'Estimar i, ara, amb el seu nou projecte de carn Rural o Manu Yebras de Chicken and Fish. Itàlia, Portugal o Euskadi són altres territoris amb presència en les jornades carnívores del primer cap de setmana de juny a Barcelona.

Brases, foc i fum

Al festival Meat & Fire s'hi va a jugar amb el foc, invocar el fet més primitiu de la cuina. Es tracta de celebrar l'evolució i el més ancestral al voltant d'aquest element. Meat & Fire esdevé, per tant, l'enclavament d'amants del foc i la carn. Una trobada per a apassionats, professionals i curiosos, on el fil conductor de tot plegat serà l'aroma de les elaboracions dels cuiners i graellers convidats a l'esdeveniment. L'únic requisit serà el foc en la versió més pura. Sense extravagàncies. Sense ornaments.

Més de 30 graelles diverses cremant a la vegada, carns i tècniques diferents. Música en directe. Artesans al voltant del món del foc i la gastronomia. Espai per compartir i gaudir. Un cartell de luxe amb cuiners, graellers, amants del foc, la brasa i la graella. 45 professionals especialitzats en la tècnica del foc. Milers d’aficionats, cuinòfils i professionals, amants de la carn. La ciutat comtal serà l’amfitriona d’aquesta primera cita al Moll de la Fusta del Port Vell, i ocuparà una superfície de 7 mil metres quadrats.

Les entrades per al Meat & Fire

L'entrada de Meat & Fire està disponible a la web del festival, a la web de FEVER. També hi haurà entrada a taquilla, encara que tindrà preferència qui hagi comprat l'entrada anticipada. Hi ha entrades per a 1, 2 o els 3 dies del festival, a 15, 25 i 35 euros, respectivament. Hi haurà, a banda, un lot foodie per a aquells que vulguin gaudir plenament del festival, amb un preu de 50 euros.

Meat & Fire és origen i és començament. El principi d'una consciència col·lectiva, el començament d'una supervivència al voltant de l'alimentació. El Meat & Fire serà llum, serà energia, serà brasa. Un festival que envolta tota una filosofia de vida i una identitat. Jugar amb foc és valentia, és atreviment, és renéixer de les brases, de les cendres. Meat & Fire és tècnica, tradició, és primari, és fum i és primordial. Un retorn a l'origen, una cuina a foc lent, uns sabors capaços de transportar-te a un altre temps i un altre lloc. Una tècnica ancestral, primitiva. Una tècnica evolucionada, perfeccionada al voltant d'un producte: la carn.