El primer cap de setmana de febrer arrenca amb tres fires gastronòmiques que se celebren al territori català. Sant Feliu de Guíxols, Vic i Bigues i Riells del Fai són les tres localitats de Catalunya que compten amb un esdeveniment culinari aquests dies. Els eriçons, la tòfona i els productes de proximitat, respectivament, prenen tota la importància aquest cap de setmana.

Temps d'"uriços"

Pocs productes se’ls anomena per noms tan diferents, segons la zona geogràfica: garota, garoinada, olleta, cossoleta, etc. A Sant Feliu de Guíxols són els "uriços". Durant tot el mes de febrer, 18 restaurants de la ciutat costanera ofereixen als visitants diverses promocions i ofertes amb els "uriços" (eriçons) com a plat estrella.

Aquesta campanya gastronòmica té lloc a Sant Feliu de Guíxols, que té com a objectiu que els "uriços" siguin els protagonistes gastronòmics de la ciutat. Aquesta delícia del mar és un producte referent a la vila gironina i l'Ajuntament el vol potenciar amb aquest esdeveniment culinari.

📆 Tot el febrer

📍 Sant Feliu de Guíxols, diversos espais

Trufforum

Trufforum és un esdeveniment internacional que se celebra a Vic des d'aquest divendres 3 de febrer fins al dilluns 6. És una fira ideada per l'Agrupació Europea de Cooperació Territorial European Mycological Institute (AECT-EMI). Està pensat tant per als apassionats de la tòfona, com per a aquells que mai hi han tingut contacte. Per això, és el millor lloc per aprendre tot el que necessites i gaudir d'un dels productes més icònics de la gastronomia mundial.

Trufforum és una iniciativa de cooperació internacional, ideada i promoguda des de l’EMI, que neix amb l’objectiu de promocionar l’ús responsable de la tòfona europea a les cuines domèstiques i professionals. Havent-se convertit en una trobada de referència internacional al sector de la tòfona, Trufforum se celebra anualment amb l’objectiu de donar la màxima difusió als valors i la cultura de la tòfona.

No deixis passar l’oportunitat i submergeix-te a les entranyes de la terra per descobrir-ho tot sobre la tòfona!

📆 3 al 6 de febrer

📍 Vic, planta baixa recinte firal El Sucre

Fira Proximitat a Riells del Fai

Iniciada el novembre de 2015, la Fira de Proximitat de Riells del Fai se celebra cada primer diumenge de mes (excepte l'agost) al municipi de Bigues i Riells del Fai. La fira, que té lloc de 10 a 14 hores, pretén oferir productes de proximitat i conscienciar la població de la importància del seu consum, així com de la riquesa agroalimentària que hi ha al nostre entorn. Els aliments que s'hi troben són fruites i verdures, pa artesà o un assortiment d’embotits i formatges, entre altres.

Segons informa l'ajuntament d'aquesta població, la plaça de Viaplana serà l’escenari temporal de la fira de productes locals. El canvi d’ubicació es deu a l’inici de les obres de la plaça de Riells i es mantindrà fins que aquestes finalitzin.

📆 5 de febrer

📍 Bigues i Riells del Fai, plaça de Viaplana