Tot l'any està farcit de fires i esdeveniments gastronòmics arreu de Catalunya. Ara, però, amb l'arribada del bon temps encara se'n troben més. Aquest cap de setmana del 20 i 21 de maig se celebren al país 5 jornades culinàries repartides per tot el territori. La Fira Tasta'm i Fira de la Il·lustració d'Almacelles, la Mostra Intercomarcal Tasta Vin's a Ascó, la FirEsplugues, el Mediterranean Gluten Free Forum i el Menú de la Gamba de Palamós.

Fira Tasta'm i Fira de la Il·lustració d'Almacelles

La Fira de la Il·lustració celebra la seva 8a edició el cap de setmana del 20 i 21 de maig a Almacelles, juntament amb la 4a edició de la Fira Tasta'm. La programació compta amb un gran ventall d'activitats per a tots els públics: espectacles itinerants, contacontes, vermuts, sopar popular, músics de carrer, caminada de la il·lustració... un racó infantil amb jocs i atraccions, mostra d'oficis antics: ferrer, cisteller, elaboració de paper, il·lustrador, picapedrer i exposició d'eines antigues i del camp "Les coses de l'avi".

📆 20 i 21 de maig

Mostra Intercomarcal Tasta Vin's a Ascó

Ascó presenta el VIII Tastavin's, on quatre DO tarragonines hi tindran representació: DO Terra Alta, DO Tarragona, DOQ Priorat i DO Montsant. El Tastavin's d'Ascó és una mostra de degustació i venda de vins on la gastronomia local i comarcal hi tenen una molt bona representació. Degustar els seus productes amb una copa a la mà d'aquests excel·lents vins i emprendre un viatge musical amb el caliu del so en vinil és un autèntic plaer.

📆 20 i 21 de maig

FirEsplugues

Aquest 20 de maig tindrà lloc la 20a edició de la FirEsplugues, la cita anual amb el comerç local de la ciutat. Aquest any, la rambla del Carme comptarà amb una àmplia programació d’activitats lúdiques, tallers, jocs, pallassos, música en directe, circ, màgia, demostracions i les tapes de primavera. De les 10 h a les 20 hores us esperen per fer-la petar!

📆 20 de maig

Mediterranean Gluten Free Forum

Als jardins del Teatre Nacional de Catalunya de Barcelona, el Mediterrean Gluten Free Forum neix amb vocació de posicionar Barcelona com a capital europea de productes i dieta sense gluten, un aparador únic i punt de trobada de les persones amb celiaquia i sensibilitat al gluten no celíaca. Espai on es donen a conèixer productes, receptes, begudes, tendències, etc. d’alt interès per a les persones amb patologies relacionades amb la ingesta de gluten i les famílies. L'entrada per accedir-hi és de pagament.

📆 20 i 21 de maig

Menú de la Gamba de Palamós

Menú de la Gamba de Palamós per donar a conèixer aquest producte tan característic del municipi, en què 13 restaurants certificats amb la 'Marca de garantia Gamba de Palamós' ofereixen tretze menús diferents elaborats amb aquest producte tan preuat del port de Palamós. Restaurants participants: Can Blau, Can Quel, Casamar, Cala Taverna, Bell Port, El Nàutic de Palamós, Hostal la Fosca, La Jovita, l’Arcada, Kaos Palamós, Trias, Hostalillo i La Sala de l’Isaac. El preu oscil·la entre els 45 i 80 euros.

📆 Del 13 de maig a l'11 de juny