La dieta de la carxofa és una dieta depurativa de tres dies que permet perdre volum i pes. Amb cinc apats diaris, és una dieta que s'ha de fer puntualment ja que, en conjunt, s'ingereixen poques calories i nutrients.

Per què les carxofes com a base de la dieta?

La carxofa és una hortalissa baixa en greixos i calories, però rica en fibra, que genera sensació de sacietat, i amb propietats diürètiques, que ajuden a eliminar la retenció de líquids. A més, la carxofa és beneficiosa per al fetge, que afegit a l'eliminació de toxines a través de l'orina, dona a la dieta de la carxofa un efecte depuratiu.

Carxofes
Carxofes / Font: Unsplash

Amb la dieta de la carxofa es perd pes ràpidament, no només pels efectes de la carxofa per si mateix, sinó per la restricció calòrica del conjunt del menú. Per això, no és convenient fer-la durant més de tres dies i s'ha de tenir en compte que, una vegada transcorreguts els mateixos, s'han d'adoptar hàbits d'alimentació saludables i equilibrats combinats amb exercici, doncs si no, el pes perdut es recuperarà ràpidament.

La carxofa és una hortalissa baixa en greixos i calories

En què consisteix la dieta de la carxofa?

La dieta de la carxofa es basa en convertir la carxofa en l'ingredient central del dinar i sopar durant tres dies, en els quals cal mantenir cinc apats diaris. La carxofa, al seu torn, es combina amb algun hidrat de carboni com a arròs, o alguna proteïna, mentre que als altres apats hi ha presents fruites i lactis.

Durant els tres dies que dura la dieta de la carxofa és important beure aigua (uns dos litres diaris) i no fer exercici sever, ja que s'estan ingerint poques calories i es corre el risc de defallir.

Plat de Carxofes
Plat de Carxofes / Font: Unsplash

Menú de la dieta de la carxofa

  • Esmorzars. Una torrada de pa integral o dues galetes integrals i un cafè o un te sols, sense sucre ni llet. També es pot esmorzar una peça de fruita o una macedònia de fruites (sense plàtan).

A mig matí: iogurt descremat

  • Dinar. Carxofes rostides a la planxa amb carn magra o peix a la planxa o amb arròs integral. Pots prendre una poma de postres.

A mitja tarda: iogurt desnatat o peça de fruita.

  • Sopar. Carxofes rostides a la planxa amb una llesca de pa integral i 50g de formatge blanc sense greix, o bé una amanida de carxofes més un iogurt desnatat, o carxofes amb una crema de verdures.

A tenir en compte sobre la dieta de la carxofa

Encara que hi ha qui considera que es pot fer la dieta de la carxofa durant una setmana, és important no allargar-la a més de tres o quatre dies, ja que implica una manca de nutrients perjudicial per a la nostra salut. Per la mateixa raó, no és recomanable que es realitzi amb molta freqüència. La dieta de la carxofa ha de ser puntual i ha de recordar-se que els seus resultats també ho són.