El kiwi, amb la seva polpa verda brillant i el seu sabor dolç i àcid, és una fruita exòtica que sovint es consumeix pelada per gaudir de la seva textura suau i sucosa. Tanmateix, sorgeix la pregunta: és segur menjar la pell del kiwi? La resposta curta és sí, però hi ha certs factors a considerar.

El kiwi és una fruita rica en nutrients

alejandro duarte xsrmeBWx0E unsplash
Et menges la pell del kiwi? / Foto: Unsplash

Beneficis de menjar la pell del kiwi

Fibra i nutrients

La pell del kiwi és plena de fibra dietètica, vitamines i antioxidants. En menjar la pell, s'aprofiten al màxim aquests nutrients, la qual cosa pot ser beneficiós per a la salut digestiva, la funció immunològica i la salut de la pell.

Reducció del malbaratament

Menjar la pell del kiwi redueix el malbaratament d'aliments, ja que gran part dels nutrients es troben a la pell. Això és especialment rellevant en un món on la reducció de malbaratament d'aliments és una preocupació creixent.

Textura i sabor

La pell del kiwi agrega una textura lleugerament cruixent i un sabor lleugerament amarg que complementa la dolçor de la polpa. En menjar el kiwi sencer, s'experimenta una gamma completa de sabors i textures.

nataliya melnychuk dcxfK5GamO8 unsplash
El kiwi té múltiples usos / Foto: Unsplash

Riscos de menjar la pell del kiwi

Reaccions al·lèrgiques

Igual com amb altres fruites, algunes persones poden experimentar reaccions al·lèrgiques en consumir la pell del kiwi. Això pot incloure picor a la boca, inflor dels llavis o la llengua, o fins i tot una reacció més greu en persones amb al·lèrgies alimentàries conegudes.

Pesticides i contaminants

Si bé pelar el kiwi pot eliminar part dels residus de pesticides i contaminants, menjar la pell augmenta el risc d'exposició a aquests químics. Optar per kiwis orgànics o rentar-los adequadament pot reduir aquest risc.

Textura i sabor

Algunes persones poden trobar la pell del kiwi massa fibrosa o amarga per al seu gust. En aquests casos, pelar el kiwi és una opció preferida per a una experiència de consum més agradable.

Consells per menjar la pell del kiwi de manera segura

Renta bé el kiwi sota aigua corrent per eliminar qualsevol brutícia o residu de pesticides. Si tens al·lèrgies alimentàries conegudes o sensibilitat a la pell del kiwi, és millor pelar-lo per evitar reaccions adverses. Si decideixes menjar la pell del kiwi, tria preferiblement kiwis orgànics per reduir l'exposició a pesticides i contaminants. Experimenta amb diferents maneres de consumir la pell del kiwi, com tallar-la a rodanxes fines o agregar-la a batuts i amanides per gaudir dels seus beneficis nutricionals.

Menjar la pell del kiwi és segur i pot proporcionar una sèrie de beneficis per a la salut, inclosa la fibra, els nutrients i la reducció del malbaratament d'aliments. Tanmateix, és important tenir en compte els riscos potencials, com les reaccions al·lèrgiques i l'exposició a pesticides. Com sempre, escolta al teu cos i pren decisions que siguin adequades per a tu i la teva salut individual.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!