El kiwi vermell és una varietat menys comuna, però igualment deliciosa i nutritiva del kiwi tradicional, amb una polpa de color vermell intens i un sabor dolç i lleugerament àcid. Originari de la Xina, el kiwi vermell ha guanyat popularitat en els últims anys a causa del seu sabor únic i els seus impressionants beneficis per a la salut. A continuació, explorarem què és el kiwi vermell i alguns dels beneficis secrets que potser no coneixes.

El kiwi vermell és una varietat menys comuna però igualment deliciosa i nutritiva del kiwi tradicional

El kiwi vermell, també conegut com a kiwi de Bayas, es distingeix per la seva pell lleugerament aspra i la seva polpa interior de color vermell o rosa. Encara que comparteix moltes de les mateixes característiques nutricionals que el kiwi verd, com ser ric en vitamina C, fibra i antioxidants, el kiwi vermell té algunes propietats úniques que el fan destacar.

alejandro duarte xsrmeBWx0E unsplash
Existeixen múltiples varietats de kiwis / Foto: Unsplash
  1. Alt contingut d'antioxidants: El kiwi vermell és especialment ric en antioxidants, com la vitamina C i els polifenols, que ajuden a combatre el dany causat pels radicals lliures al cos. Els antioxidants són importants per mantenir la salut cel·lular i poden ajudar a reduir el risc de malalties cròniques com malalties cardíaques, càncer i diabetis.

  2. Beneficis per a la salut del cor: El kiwi vermell és una excel·lent font de potassi, un mineral que és important per mantenir la salut del cor i regular la pressió arterial. A més, els antioxidants presents en el kiwi vermell poden ajudar a reduir el colesterol LDL ("dolent") i millorar la salut cardiovascular en general.

  3. Promou la salut digestiva: Igual com el kiwi verd, el kiwi vermell és ric en fibra dietètica, la qual cosa pot ajudar a promoure la salut digestiva en prevenir el restrenyiment i millorar la regularitat intestinal. La fibra també pot ajudar a reduir el risc de malalties digestives com la síndrome de l'intestí irritable i la malaltia diverticular.

  4. Millora la salut de la pell: La vitamina C present en el kiwi vermell és essencial per a la producció de col·lagen, una proteïna que ajuda a mantenir l'elasticitat i la fermesa de la pell. A més, els antioxidants presents en el kiwi vermell poden ajudar a protegir la pell del dany causat pels rajos UV i altres factors ambientals.

  5. Promou la salut ocular: El kiwi vermell és una excel·lent font de luteïna i zeaxantina, dos antioxidants que són importants per a la salut dels ulls. Aquests antioxidants poden ajudar a protegir els ulls del mal causat per la llum ultraviolada i reduir el risc de malalties oculars relacionades amb l'edat, com la degeneració macular.

  6. Propietats antiinflamatòries: Alguns estudis suggereixen que els compostos bioactius presents en el kiwi vermell, com els polifenols i els carotenoides, poden tenir propietats antiinflamatòries que poden ajudar a reduir la inflamació al cos i prevenir malalties cròniques relacionades amb la inflamació.

allec gomes Jx2UKRBpaqI unsplash
Has provat el kiwi vermell? / Foto: Unsplash

En resum, el kiwi vermell és una deliciosa i nutritiva fruita que ofereix una àmplia gamma de beneficis per a la salut. Des del seu alt contingut d'antioxidants fins a la seva capacitat per promoure la salut del cor, la digestió i la pell, el kiwi vermell és una excel·lent addició a qualsevol dieta saludable. Incorpora aquesta fruita acolorida als teus menjars i gaudeix dels seus impressionants beneficis per a la salut.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!