Després de la sorpresa majúscula del tancament del bar Pinotxo, sembla que a Barcelona un altre històric bar està a punt de tancar. Es tracta del bar Bodega Ca'l Pep. Aquest local mític de la ciutat comtal va obrir les portes el 1937 de la mà d'en Pep. Ara, però, la propietària Griselda López es veu en una situació "insostenible" i té el plantejament de traspassar el bar, "tot i que és la darrera opció".

⚽ El restaurant italià preferit de la família Messi a Barcelona: Ristorante Capú

La denúncia d'una veïna ho fa esclatar tot

El motiu, segons ha explicat la propietària a ElNacional.cat, rau en una denúncia d'una veïna del barri que protestava pel soroll de la clientela i les olors del menjar. Aquesta queixa ha provocat la intervenció de l'Ajuntament de Barcelona que ha fet diverses inspeccions en aquest mític local del barri de Gràcia.

Els controls municipals han derivat en un fet insòlit. Els pèrits han decretat que hi ha un espai de la Bodega de Ca'l Pep que hauria de funcionar com a magatzem i no com a restauració, com ha ocorregut al llarg dels darrers 86 anys. La conseqüència implica una reducció d'aforament al local, que passaria d'unes 50 persones a només 18 clients alhora.

bodega cal pep
Bodega Ca'l Pep.

La mestressa del bar, la Griselda López, ha declarat que, davant d'aquesta decisió "és inviable seguir amb el negoci, perquè els números no surten". "No estem d'acord amb aquesta decisió que trobem totalment injusta i desproporcionada", ha dit. "Fa més de 80 anys que actuem amb tot l'espai com a restaurant i ara, de sobte, ja no podem seguir així", ha conclòs la Griselda.

"Un error fatídic"

"Les darreres inspeccions provocades per la denúncia de la veïna han derivat en aquesta decisió de l'Ajuntament i ha ocasionat aquest tancament parcial", ha manifestat sorpresa la propietària. "Ens han dit que l'espai no és legal després de 86 anys pensant que sí que ho era. Hem pagat els impostos com si tots els metres quadrats fossin restaurant, i ara ens diuen que una part es considera magatzem i no com a restaurant", ha afegit. Finalment, la Griselda López ha explicat que "és un error fatídic nostre, però també de l'Ajuntament".

"Necessito solucions i no me'n donen, es limiten a dir que no poden donar llicències per ampliar restaurants", ha confessat. "Si no aconsegueixo que em donin l'aforament de 50 persones hauré de tancar", ha respost. En declaracions a ElNacional.cat ha valorat que "la gent em demana que el local segueixi, perquè és històric. La Bodega és un centre cultural del barri de Gràcia, és la meva família. És un lloc que et transporta en el temps", ha precisat López.

La Bodega Ca'l Pep

Ubicada al C/ Verdi, 141, la Bodega Ca'l Pep és un bar històric de Barcelona. D'aquells que són de tota la vida, per a la gent del barri de Gràcia. Sense la típica barra de bar, però amb els barris de fusta per deixar les copes, és un local diferent de la resta. Tot i que per a alguns pugui faltar el toc de modernitat que caracteritza molts bars barcelonins, la Bodega Ca'l Pep ho supleix a la perfecció amb l'ambient que s'hi respira a dins.

En Pep va obrir les portes ara fa 86 anys i el negoci va passar a les mans del seu fill. La 3a generació en adquirir el bar-bodega va ser el pare de la Griselda, en Rafael, i ara ella n'és la quarta generació encarregada. Ella ha defensat que "la força del barri" ha d'impulsar la salvació de la Bodega de Ca'l Pep, que encara ara el camí judicial. Seran els tribunals qui dictin si el local es manté amb 18 persones d'aforament i, per tant, ha de tancar o pot mantenir-se obert amb l'aforament que ha tingut al llarg de les darreres vuit dècades.