Si aquest dissabte 2 de setembre no saps què cuinar o dubtes quin ingredient posar a la recepta que estàs preparant, la solució pot ser mirar el calendari. I és que aquest 2 de setembre és el Dia Mundial del Coco. I des de La Gourmeteria ho volem celebrar acostant-te aquesta fruita tropical a la teva cuina. De fet, t'has parat mai a pensar en totes les possibilitats del coco com a ingredient? A continuació, et presentem una completa selecció de begudes que utilitzen aquesta fruita rica en aigua i greixos obtinguts del cocoter, d'intens i refrescant sabor. El coco es pot trobar de diverses maneres: fresc, sec, ratllat en pols… Amb ell seràs capaç d'elaborar preparacions úniques.

Dia Mundial del Coco: 5 begudes per al·lucinar

1. Margarita cremosa de coco

Aquí teniu una beguda cremosa, fresca, refrescant i imprescindible per a qualsevol amant de la margarita: aquesta recepta de margarita de coco! Després de provar més de 30 variacions de margarita, aquesta va pujar al cim perquè no és com cap altra variació de margarita que hagis provat! El coco combina perfectament amb el toc de llima i la mossegada del tequila. La millor part? La vora de la beguda de coco torrat us ofereix una infusió tropical cruixent a cada glop. Ens encanten totes les nostres receptes de margarita, però aquesta... aquesta és especial.

2. Martini de coco

Hi ha alguna cosa sobre la cremositat tropical del coco que el fa perfecte per a còctels. És més conegut per la clàssica pinya colada, però tenim un gir més únic que segur que us encantarà. Prova el Martini de coco! Inspirat en la nostra popular margarita de coco, aquesta inclou vodka en lloc de tequila i el meu és saborós! És fresc i cremós, amb una vora de coco torrat que fa que cada glop sigui més irresistible.

fruita coco
5 begudes delicioses que pots preparar per celebrar el Dia Mundial del Coco / Foto: Pixabay

El martini de coco és un gir al martini de vodka amb crema de coco i vodka. Els martinis de vodka no tenen essencialment res a veure amb un Martini clàssic, excepte la copa. Un martini sec només té ginebra i vermut, i té un sabor intens i sec amb un final ardent. Els martinis de vodka, en canvi, són només una excusa per maridar sucre i vodka. Bàsicament, podeu fer un martini de vodka de qualsevol sabor, com síndria, xocolata, cafè o gerds.

3. Beguda Bushwacker

La beguda Bushwacker és com una barreja d'un batut de xocolata i una pinya colada! Aquest còctel congelat amb alcohol és protagonitzat per Kahlúa (un tipus de licor de cafè mexicà) i crema de cacau.

4. Llimonada de coco

Una altra beguda, també molt deliciosa, seria la llimonada de coco. Els ingredients: coco, aigua tèbia, suc de llimona, sucre al gust, gel. La preparació és molt fàcil: per a la llet de coco, el coco es divideix en trossos i es liqua amb dues tasses d'aigua tèbia. Es cola. Es barreja la llet de coco, amb el suc de llimona i el sucre. S'hi afegeix el gel picat i es liqua una altra vegada.

5. Pinya colada amb coco i plàtan

I, per últim, la cinquena beguda seria una pinya colada amb coco i plàtan. Els ingredients serien coco, pinya natural, crema de coco, plàtan, canyella, gel. La preparació consisteix a barrejar tots els ingredients a la liquadora i després s'hi afegeix el gel.