Preparar un sopar deliciós no té per què ser complicat. Amb només tres ingredients bàsics i una mica de creativitat, pots sorprendre els teus convidats o simplement gaudir d'un menjar reconfortant a casa. Una opció ràpida i saborosa és una pasta amb salsa de tomàquet i alfàbrega fresca.

Sorprèn els teus convidats amb 3 ingredients

Per començar, selecciona la teva pasta favorita. Pots optar per espaguetis, penne, fettuccine o qualsevol altra varietat que tinguis a mà. Cuina la pasta segons les instruccions del paquet en aigua amb sal fins que estigui al dente. Mentrestant, prepara la salsa de tomàquet.

heather gill SJ7uORconic unsplash
Pots escollir el teu tipus de pasta favorit / Foto: Unsplash

El segon ingredient clau és una bona salsa de tomàquet. Pots utilitzar una salsa casolana si tens temps i els ingredients adequats, o simplement recórrer a una salsa de tomàquet enllaunada de qualitat. Escalfa la salsa en una paella gran a foc mitjà i agrega-li un toc de sal i pebre al gust. Si ho desitges, pots afegir un gra d'all picat per donar-li un sabor extra.

La teva pasta preferida, una bona salsa de tomàquet i alfàbrega fresca

El tercer ingredient que transformarà aquest senzill sopar és l'alfàbrega fresca. L'alfàbrega afegeix una aroma i sabor fresc que eleva el plat a un altre nivell. Pica finament algunes fulles d'alfàbrega i agrega-les a la salsa de tomàquet calent. Deixa que la salsa i l'alfàbrega es cuinin juntes durant uns minuts perquè els sabors es barregin.

Una vegada que la pasta estigui a punt, escorre-la i agrega-la a la paella amb la salsa de tomàquet i alfàbrega. Regira bé per assegurar-te que la pasta estigui coberta uniformement amb la salsa. Si ho prefereixes, pots reservar una mica d'aigua de cocció de la pasta per agregar la salsa si s'espesseix massa.

jakub kapusnak tEVisOXz26Y unsplash
Ingredients per acompanyar la pasta / Foto: Unsplash

Serveix la pasta calenta en plats individuals i, si ho desitges, decora-la amb unes fulles d'alfàbrega fresca per donar-li un toc final. Aquest senzill sopar de pasta amb salsa de tomàquet i alfàbrega és perfecte per a qualsevol ocasió, sigui un sopar ràpid entre setmana o un menjar informal amb amics i familiars. A més, pots experimentar agregant altres ingredients com a formatge parmesà ratllat, olives o xilis vermells triturats per personalitzar-la segons els teus gustos. Gaudeix d'aquest deliciós i reconfortant àpat amb només tres ingredients, i potencia la creativitat a la cuina de casa teva. I és que això només és un exemple del molt que pots fer amb una mica d'imaginació i ganes de sorprendre els teus convidats o els teus éssers més estimats.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!