Enceta el mes de març per la porta gran. Aquest cap de setmana a Catalunya s'hi celebren moltes fires gastronòmiques amb les quals podràs descobrir la gastronomia del país a través dels plats típics de cada comarca. Des de botifarra fins a peix, passant per vins, olis i patates braves, aquestes són les fires gastronòmiques dels pròxims dies a Catalunya.

Fires gastronòmiques del cap de setmana a Catalunya

Descobreix tots els racons del país amb les fires més delicioses dels pròxims dies.

Fira de la botifarra - la Garriga

La botifarra serà la protagonista d'un cap de setmana a vessar d'activitats a la Garriga. A més de tastos, tallers, activitats per als més petits i festa popular, els visitants de la dotzena edició de la fira de la botifarra de la Garriga també podran gaudir d'espectacles de música en directe o activitats per aprendre a cuidar l'hort. Tant dissabte com diumenge, amb entrada lliure i gratuïta, la Garriga es donarà a conèixer al país amb la botifarra com a plat principal i les visites i la cultura local com a maridatge perfecte.

📍 la Garriga (Vallès Oriental)
📅 2 i 3 de març

Fòrum del Formatge - Girona

El Fòrum del Formatge Artesà i Català és un esdeveniment gastronòmic, firal, festiu i professional entorn del formatge artesà i català. Pretén ser un punt de trobada del sector formatger i els amants del formatge i, a la vegada, un espai destinat a crear sinergies amb públic més professional, prescriptors del formatge. Durant dos dies, més de cinquanta expositors, dos-cents professionals i uns vint mil visitants gaudiran d'una quarantena d'activitats organitzades al passeig de la Devesa. 

📍 Girona (Gironès)
📅 2 i 3 de març

Fira del trumfo i la tòfona de Catalunya - Solsona

Solsona es converteix durant el cap de setmana en la capital catalana del trumfo i la tòfona. El trumfo -nom amb què es coneix la patata al Solsonès- i la tòfona seran el centre d'atenció d'una fira plena d'activitats. Durant dos dies, productors i recol·lectors d'ambdós productes s'aplegaran a Solsona per compartir i gaudir d'un programa amb actes per a tots els públics. A més, coincidint amb la fira, se celebrarà també la Festa del Vi de Solsona, amb tastets de productes de la comarca i tasts transversals per conèixer les diferents DO del país.

📍 Solsona (Solsonès)
📅 2 i 3 de març

Cultiu de tòfona / Foto: Cedida

Ruta del Tast - la Ràpita

Arriba la catorzena edició de la Ruta del Tast de la Ràpita per degustar les tapes, dolços i còctels que diversos establiments del municipi han preparat per a l'ocasió. L'horari dels tastos serà: de la tapa (de 12:00 a 13:30 h i de 18:30 a 21:30 h); del dolç (d'11:30 a 12:30 h i de 17:00 a 19:00 h); del còctel (de 18:30 a 00:00 h). I els preus aniran dels 4 € del tast de dolç als 6 € el de còctel, passant per 4,5 € el tast de la tapa.

📍 la Ràpita (Montsià)
📅 Fins al 3 de març

GastroMar - l'Ampolla

GastroMar l’Ampolla reunirà en el seu escenari a grans xefs d’arreu del territori. Seran els encarregats d’oferir sessions de cuina en directe per compartir els seus coneixements sobre el producte de la mar i la cuina marinera. Les jornades s’obriran, com és habitual, amb una sessió de la cuina de l’ostra de l’Ampolla, enguany, de la mà del xef i responsable de cuina de la Fundació Alícia, Marc Puig-Pey, sota el títol de “Lo clàssic com a valor, la identitat com a referent”.

📍 l'Ampolla (Baix Ebre)
📅 Fins al 5 de març

Gran festa de la gastronomia - Lleida

Nova edició de la Festa de la Gastronomia de Lleida, una proposta per degustar les millors tapes elaborades per prestigiosos establiments de renom, i maridar-les amb els més selectes vins de la DO Costers del Segre o bé amb una copa de cervesa local ben freda. Les tapes tindran un preu de 4 € i les begudes de 2 € i la festa se celebrarà el dilluns 4 de març a les 18:30 h al Mercat del Pla de Lleida. A més, es farà el lliurament de la trenta-tresena edició dels premis joves cuineres.

📍 Lleida (Segrià)
📅 4 de març

Mercat d'olis i vins - Sant Antoni de Vilamajor

Enguany, Sant Antoni de Vilamajor acollirà la 3a edició del Mercat d'Olis i Vins amb la finalitat de promoure l'activitat comercial del municipi. El diumenge 3 de març, coincidint amb el primer diumenge de març i amb el mercat setmanal, s'ubicarà aquest mercat de 10 a 14 h al Porxo de Can Sauleda. Amb gairebé una vintena de parades per olorar, tastar i comprar els olis i vins de diversos cellers, entre altres varietats de formatges, embotits, mel ecològica, ratafia, sabons, cera i joieria artesana, espirulina, entre altres.

📍 Sant Antoni de Vilamajor (Vallès Oriental)
📅 3 de març

Festa del vi jove i l'oli novell - Sant Jaume dels Domenys

La Festa del Vi Jove i Oli Novell que se celebra a inicis d’any ofereix als visitants la possibilitat de degustar un esmorzar popular amb productes de la terra, una mostra d’antics arts i oficis i una trobada de puntaires, a més d’un mercat de productes alimentaris. El públic també té la possibilitat d’adquirir vins, caves i olis de gran qualitat elaborats per la cooperativa.

📍 Sant Jaume dels Domenys (Baix Penedès)
📅 3 de març

Campionat de patates braves - Mont-Roig del Camp

Ja has posat a prova el teu paladar de sibarita i has tastat les patates braves d’algun dels establiments de Mont-Roig del Camp? Doncs ara ja pots puntuar-les! Com? Ben fàcil, segueix els següents passos. Primer has d'escanejar el codi QR que trobaràs a l'establiment i després només hauràs de puntuar i votar. Al final del Campionat, l'establiment amb la puntuació més alta serà el guanyador del Guardó a les Millors Patates Braves de Mont-roig Miami! En cas d’empat, l’Organització decidirà l’establiment guanyador valorant paràmetres com l’originalitat, el sabor i la tècnica en l’elaboració. El vot és individual i només es pot votar un cop a cada restaurant.

📍 Mont-Roig del Camp (Baix Camp)
📅 Fins al 24 de març

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!