Gir de guió a última hora. Quan tot semblava decidit i tancat, i molts mitjans havien publicat (erròniament) l'adeu-siau del triple guardonat millor xef del món i la seva vinculació amb Barcelona, ara tot ha donat un tomb de 180 graus. Dabiz Muñoz i el seu restaurant GoXO es queden a la millor ciutat gastronòmica de l'Estat i no trenquen relacions. Els seus camins continuaran agafats de la mà, després d'una relació fructuosa i beneficiosa tan per a l'icònic xef com per la ciutat de Barcelona.

Dabiz Muñoz i GoXO diuen sí a Barcelona

I és que fa diversos dies que s'havia parlat que Dabiz Muñoz deixava Barcelona amb el tancament del seu únic restaurant que tenia a Catalunya, el territori de l'Estat amb més xefs i restaurants Michelin. "Els somnis es compleixen si lluites per ells, si creus en tu i sempre busques la teva millor versió", va dir en la gala de 'The Best Chef Awards 2023' el creador de DiverXo, StreetXo, GoXo i RavioXo, que actualment compta amb tres estrelles Michelin. Després d'un molt bon any pel que fa a la seva carrera professional mantenint l'excel·lència i acabant-la de polir, el 2024 semblava no començar amb bon peu després del tancament d'un dels seus locals: el GoXO de Barcelona.

Hi ha mitges veritats i és que el restaurant GoXO no continuarà ubicat dins de l'hotel NH Collection Constanza, ja que ha tancat definitivament les portes per a Dabiz Muñoz. Tot i que han estat moltes les teories que s'han estudiat sobre els motius que l'han portat a clausurar el local, aquest tancament s'atribueix en realitat a una ruptura contractual entre Muñoz i la cadena hotelera NH. Aquesta notícia podia confirmar la fi de les activitats culinàries del reconegut xef a la ciutat comtal, però Muñoz no es rendeix i GoXO no marxarà de Barcelona, sinó que es traslladarà d'ubicació. D'aquesta manera, el millor xef del món dels últims anys persegueix fer quallar els seus projectes a la capital catalana.

"No tanquem el GoXO. El restaurant continuarà a Barcelona, ​​amb repartiment i local fix”

Així ho ha anunciat el famós cuiner en una entrevista a El Periódico després del tancament permanent de l'antic local de l'Illa Diagonal: "No tanquem el GoXO. El restaurant continuarà a Barcelona, ​​amb repartiment i local fix”, reitera el xef. “GoXO a la cadena hotelera NH sempre va ser temporal. Així ho vam explicar des del primer moment. De fet, no es va invertir res al local ni a la infraestructura. La nostra intenció sempre ha estat buscar una altra ubicació”, diu a l'esmentat mitjà.

L'estiu de 2024. Aquesta és la data orientativa que Muñoz ha deixat caure sobre la possible nova obertura. Aquesta vegada, a més a més, el local -a diferència del restaurant tancat recentment- no es trobarà dins un edifici de la marca NH. I pel que fa a la carta, ha asseverat que comptarà amb una presència destacada de plats asiàtics, però també de la gastronomia catalana.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!