No hi ha dubte que el suc de llima és una de les millors begudes que ofereix la naturalesa. És saborosa i sadolla la set en un moment. Però per molt beneficiós que pugui ser, també presenta certs efectes secundaris que poden posar en risc la salut i que volem compartir:

  • 1. Les càries

El suc de llima té un alt contingut d'àcid cítric. Això pot provocar la descomposició de l'esmalt dental. L'alt contingut d'àcid al suc de llima pot dissoldre l'esmalt. Quan aquest deteriorament avança cap a la dentina, és possible començar a sentir sensibilitat i dolor a les dents.

Altres conseqüències del consum de suc de llima en grans quantitats es refereixen a la pèrdua del teixit dental, a unes dents tacades i en alguns casos extrems, l'aparició de càries.

Llimes
Llimes / Font: Unsplash

El suc de llima és una de les millors begudes que ofereix la naturalesa

  • 2. Les úlceres d'estómac

L'augment d'àcid (àcid cítric + àcid produït a l'estómac) pot irritar el revestiment de l'estómac i provocar una úlcera. Els símptomes de les úlceres d'estómac inclouen dolor a l'estómac, distensió abdominal, vòmits i pèrdua de pes inexplicable.

  • 3. Problemes durant l'embaràs

Fins i tot les possibilitats de contreure malalties transmeses pels aliments augmenten durant l'embaràs. Beure suc de llima sense pasteuritzar podria ser perjudicial i afectar directament el nadó.

El sistema immune és considerablement feble durant l'embaràs. A causa d'aquesta deficiència, la dona és més propensa a patir acidesa estomacal, així com certes malalties transmeses pels aliments (com la salmonel·la i l'E. coli) durant el temps d'embaràs.

L'excés de consum de suc de llima durant l'embaràs pot provocar mals d'estómac, indigestió, i fins i tot diarrea.

  • 4. Problemes als ronyons

Les fruites cítriques contenen generalment nivells alts de potassi. Això podria ser dolent per a les persones que tenen alguna malaltia renal. Els ronyons malalts no són capaços de mantenir l'equilibri d'electròlits. Això condueix a nivells anormals de potassi, sodi i fòsfor. Els símptomes inclouen ritme cardíac anormal, debilitat i freqüència cardíaca lenta.

Suc Lima
Suc Llima / Font: Unsplash

Sabies que una cosa tan comuna com el suc de llima pot tenir efectes secundaris per a la teva salut? Ara que ja els coneixes, tens la capacitat de poder elegir quina quantitat beure d'aquesta deliciosa beguda refrescant.

Però malgrat tenir en compte aquests efectes secundaris de l'abús del suc de llima, et volem explicar també el costat bo. Per exemple, els principals nutrients que aporta al cos, i que no són pocs:

  • Vitamina C
  • Potassi
  • Calci
  • Fibra
  • Flavonoides
  • Àcid cítric

Llavors, com tot, l'abús no és una cosa positiva, però incloure la llima en la teva dieta per preparar amanides, fer un suc refrescant, o altres usos, és una cosa beneficiosa i que t'aportarà coses positives a l'organisme.