El matcha és un te japonès en pols molt apreciat. Utilitzat originàriament en la cerimònia del te, avui dia és molt valorat per les seves possibilitats en rebosteria. Preparar un te matcha és un procés molt senzill que, amb la pràctica, es torna intuïtiu. Sol preparar-se únicament amb aigua, però en occident, s'ha estès de tal manera que el prenem tant amb aigua com amb llet, begudes vegetals o fins i tot sucs.

El matcha és un te japonès en pols molt apreciat i que s'ha popularitzat en els últims anys

La recepta que us proposem a continuació és una beguda que últimament s'ha posat de moda pel seu sabor i la seva fàcil elaboració. A més, podem fer-la tal com diem amb llet d'origen animal o qualsevol beguda vegetal com ametlla, civada o arròs. Així que les opcions vegetarianes i veganes són més que benvingudes.

Matcha
Matcha / Font: Unsplash

Ingredients per a 1 persona:

  • 1 culleradeta i 1/2 de te verd en pols matcha
  • 2-3 cullerades d'aigua calenta
  • 1 culleradeta de sucre (opcional)
  • 1 tassa de llet (animal o vegetal)

Elaboració del matcha latte:

Empolvora el te matcha en una tassa o recipient. Seguit agrega una mica d'aigua calenta, però que no estigui bullint perquè no cremi el te, i bat suaument fins que es dissolgui. Els japonesos utilitzen un batedor anomenat 'chasen' que està fet de bambú, però podrem utilitzar qualsevol altre estri. Si el vols comprar, online trobaràs diferents opcions.

Escalfa la llet sense que arribi a bullir i aboca a poc a poc sobre la tassa amb el matcha dissolt en aigua. Si vols que quedi escumós, amb ajuda d'un batedor elèctric, fes escuma en la llet i després aboca l'escuma sobre la tassa.

Nota: les begudes vegetals, com la civada o l'ametlla, no creen escuma, pel que la beguda serà menys cremosa encara que igual de rica.

Elaboración et matcha
Elaboració te matcha / Font: Unsplash

I perquè t'animis a provar-ho, t'expliquem tres dels principals beneficis del te matcha:

Desintoxica i ajuda el sistema digestiu

El matcha és reconegut també pels seus poders netejadors del cos, a més de contenir clorofil·la que ajuda a netejar la sang i ajuda el teu cos a alliberar-se de toxines. Contenint també niacina, s'utilitza per a certs desordres gastrointestinals, ajudant a rebutjar químics i a millorar la digestió.

Força en el sistema immunològic

Gràcies als seus potents components, minerals i vitamines, protegeix al cos i dona força en contra de diferents agents patògens. A més ajuda a mantenir els nivells de colesterol, a millorar la flora intestinal, i gràcies al seu component el matcha conté més que cap altre te, l'EGCG (una catequina i antioxidant), ajuda contra el càncer, l'artritis i millora la memòria.

Antioxidant

En aquesta categoria el matcha es corona com el més poderós. Superant per molt totes les mores, conté fins a vint vegades més quantitat d'antioxidants que altres fruites. Els beneficis? Ajuda contra l'envelliment a més de ser un potent protector contra malalties.