Pelar alls és una d'aquestes tasques que semblen insignificants a la cuina, però que sovint acaben sent un maldecap. No només perquè la pell es resisteix a sortir, sinó perquè a més les mans queden impregnades d'aquesta olor intensa que costa tant eliminar. Els xefs professionals coneixen bé aquest problema, i per això apliquen diversos trucs enginyosos que permeten desprendre la pell de l'all sense gairebé esforç i, el millor de tot, sense embrutar-se les mans. Al canal de YouTube Divina Cocina han mostrat quatre mètodes que poden utilitzar-se a qualsevol casa i que et canviaran la manera de cuinar, ja que estalvien temps i eviten molèsties innecessàries.

Com pelar alls sense embrutar-te les mans

La màgia d'aquests trucs està que no necessites estris estranys ni tècniques complicades. Es tracta de solucions ràpides que aprofiten elements comuns com un pot de vidre, un microones o simplement una mica d'aigua. Gràcies a aquestes opcions podràs dedicar-te al que realment importa: cuinar. Amb ells no hauràs de lluitar contra la pell de l'all ni preocupar-te per l'olor persistent als teus dits. Vegem, un a un, quins són aquests mètodes tan eficaços que els professionals de la cuina recomanen per fer la vida més fàcil.

Amb aquests trucs evitaràs l'olor persistent en les mans / Foto: Unsplash

El truc del bot de vidre

El primer mètode és tan simple com efectiu. Només necessites un pot de vidre amb tapa. Introdueix els grans d'all sense pelar, tanca bé i agita amb força durant un minut. El moviment farà que les pells es deixin anar per si soles gràcies a la fricció, de manera que en obrir el pot veuràs els alls completament nets. Aquest truc és perfecte si necessites pelar diverses dents alhora, ja que funciona especialment bé amb quantitat. A més, el pot atrapa les restes de pell i evites que s'escampin pel taulell.

El truc del ganivet és dels més coneguts entre els cuiners professionals

El truc del ganivet

El segon truc és un dels més coneguts entre cuiners i, tanmateix, continua sorprenent els qui ho proven per primera vegada. Només has de col·locar un gra d'all sobre una taula de tallar, posar a sobre el full d'un ganivet gran i donar-li un cop sec amb el palmell de la mà. La pressió fa que la pell es desprengui sola, quedant l'all llest en segons. És una tècnica ràpida, ideal per als qui necessiten preparar un sofregit sense perdre temps.

El truc del microones

El tercer mètode recorre al microones. N'hi ha prou amb posar els grans d'all, encara amb pell, durant uns 10 o 15 segons. La calor farà que la pell es desenganxi amb extrema facilitat en treure'ls. Això sí, convé tenir en compte que els alls queden una mica més tous, per la qual cosa resulten perfectes per a guisats, salses o qualsevol recepta on es vagin a cuinar, però potser no tant per utilitzar en cru.

 

 

El truc de l'aigua

El quart i últim truc es basa en una cosa tan bàsica com l'aigua. Submergint els grans d'all amb pell durant 10 o 15 segons aconseguiràs que la humitat estovi la coberta i puguis retirar-la sense esforç. És una opció neta i sense olors, perfecta per als qui prefereixen solucions suaus sense necessitat de recórrer a estris addicionals.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!