Sabies que pots fer una deliciosa truita de patates sense necessitat d'utilitzar una paella? Tant si vols evitar l'oli extra com si simplement vols provar una tècnica diferent, fer una truita de patates al microones o a l'olla és una excel·lent opció. Aquí t'expliquem com fer-ho.

Truita de patates sense paella: 2 opcions fantàstiques

Truita de patates al microones

Ingredients:

carlos pereres aIfV9vtoHn4 unsplash
Les truites tenen moltes opcions / Foto: Unsplash

La cuina és un lloc ideal per innovar, i la truita no és una excepció

Instruccions:

  1. Prepara les patates i la ceba: En un recipient apte per a microones, col·loca les rodanxes de patata i la ceba tallada a juliana. Si desitges un sabor més tradicional, pots saltar les patates i la ceba en una paella amb una mica d'oli d'oliva abans de posar-les al microones, però això és opcional.
  2. Cuina al microones: Cobreix el recipient amb una tapa apta per a microones o un plat i cuina màxima potència durant aproximadament 8-10 minuts, o fins i tot que les patates siguin tendres. Remou les patates i la ceba a mitjan cocció per assegurar-te que es cuinin de manera uniforme.
  3. Prepara els ous: Mentre les patates i la ceba es cuinen al microones, bat els ous en un bol gran i assaona amb sal al gust.
  4. Afegeix les patates i la ceba: Una vegada que les patates i la ceba estiguin cuites, retira-les del microones i agrega-les al bol amb els ous batuts. Barreja bé per assegurar-te que totes les patates estiguin cobertes amb ou.
  5. Cuina la truita al microones: Aboca la barreja de patates, ceba i ou en un motlle apte per a microones prèviament greixat amb una mica d'oli d'oliva. Cuina al microones a màxima potència durant aproximadament 5-7 minuts, o fins i tot que la truita estigui quallada en el centre.
  6. Deixa reposar i serveix: Una vegada cuita, deixa reposar la truita durant uns minuts abans de desemmotllar i servir. Gaudeix de la teva deliciosa truita de patates sense necessitat d'utilitzar una paella.
uwe conrad yTj6Yx ZkjE unsplash
Noves maneres de fer truites / Foto: Unsplash

Truita de patates a l'olla

La truita de patates també es pot fer en una olla de manera similar a una truita al vapor. Els passos bàsics són els mateixos que els anteriors, però en lloc d'utilitzar el microones, s'utilitza una olla amb aigua bullent i una tapa per cuinar al vapor.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!