En aquesta Espanya en la qual tan aficionats som a agrupar-nos en bàndols davant de qualsevol qüestió, la polèmica entorn de la truita de patates, plat emblemàtic de la nostra cuina (al cap i a la fi també se la coneix com a truita espanyola), assoleix cotes sorprenents. Amb ceba o sense ceba? Vet aquí un tema que divideix els espanyols.

🥚 On fan la millor truita de patates a Barcelona? 5 llocs que et deixaran encantat

Una polèmica que no deixa a ningú indiferent

Tanmateix, no és una discussió que es quedi en la gran majoria de la població, sinó que també afecta nombrosos xefs espanyols reconeguts a nivell internacional. En aquesta ocasió volem veure què opinen ells sobre aquest tema tan discutit a Espanya. Hi haurà unanimitat? Ja us avancem que no.

Ous
Ous / Font: Unsplash

Xefs que la prefereixen SENSE ceba:

Dabiz Muñoz:

El cuiner de DiverXO és un ferm defensor de la truita sense ceba. Així ho va expressar en un esdeveniment: "El problema de la ceba dins de la truita és que aporta una excessiva dolçor innecessària en una truita. Qualsevol preparació d'ou amb un toc dolç em costa una barbaritat, crec que no casa. Un bon ou, una bona patata i oli d'oliva és el combo perfecte. Només necessita sal".

Ferran Adrià:

L'excuiner d'El Bulli, referència internacional de la moderna cuina espanyola, també s'ha declarat en públic defensor de la truita sense ceba. O més aviat de la truita sense ceba i patates xips, una recepta de la qual se sol considerar inventor, encara que el mateix rebuig tal honor. Així li ho va explicar recentment a Cristina Pardo a La Sexta. "Si et fas una truita de formatge et fas el formatge?", va preguntar Adrià. "No, veritat, doncs quin problema hi ha en comprar les xips si són de qualitat?"

Xefs que la prefereixen AMB ceba:

Karlos Arguiñano:

El cuiner probablement més conegut d'Espanya, que no és cap altre que el guipuscoà Karlos Arguiñano, és com gairebé tots els bascos defensor de la truita amb ceba. Pedro Subijana, Juan Mari i Elena Arzak, Eneko Atxa o Andoni Luis Aduriz no surten en la llista per falta d'espai, però també són declarats fans de la truita amb ceba.

Els ingredients de la seva recepta base els ha compartit en infinitat d'ocasions: sis ous, una ceba petita, tres patates, un pebrot verd, dos vasos d'oli d'oliva, sal i un full de julivert.

Ceba
Ceba / Font: Unsplash

Alberto Chicote:

El presentador de Pesadilla en la cocina s'ha pronunciat diverses vegades a favor de la truita de patates amb ceba i, fins i tot va compartir la seva recepta a Instagram. El seu truc: escalfar una ceba dolça picada fina a part de la patata fins que està caramel·litzada, però sense utilitzar sucre.