Com veureu, jo he utilitzat la recepta i elaboració més tradicional. Hi ha qui barreja l'ou batut amb la llet i suca el pa amb aquesta barreja... encara que jo trobo que no queden igual. Les fotografies corresponen a la meitat de la recepta (1/2 litre de llet)

Ingredients

1 barra de pa sec

1 litre de llet

3 ous

oli de fregir

sucre

canyella en pols

 

Variants:

Es pot bullir la llet amb una branca de canyella i una pell de llimona o de taronja, i deixar-la refredar abans de posar-hi el pa.

Preparació
1.
torradetes santa teresa pas1

Començarem per aromatitzar la llet amb la llimona i la canyella.

2.
torradetes santa teresa pas2

Poseu-la en un bol amb la pela d'una llimona, només la part groga.

3.
torradetes santa teresa pas3

Poseu-hi també una branca de canyella.

4.
torradetes santa teresa pas4

Porteu-la a ebullició. Pareu el foc i deixeu-la refredar completament.

5.
torradetes santa teresa pas5

Ara ja podem anar tallant llesques de pa sec.

6.
torradetes santa teresa pas6

El pa pot ser de la mena que voleu, però no feu les llesques massa grans. Trobo que aquestes torradetes han de ser més aviat petites, pel seu alt contingut calòric... i perquè atipen molt.

7.
torradetes santa teresa pas7
8.
torradetes santa teresa pas8

En un plat mateix.

9.
torradetes santa teresa pas9

Quan la llet ja sigui completament freda, retirarem la pela de llimona...

10.
torradetes santa teresa pas10

... i la branca de canyella.

11.
torradetes santa teresa pas11

Poseu abundant oli per fregir en una paella... i que es vagi escalfant. Mentrestant, ja podeu anar banyant les llesques de pa en la llet.

12.
torradetes santa teresa pas12

Li heu de donar la volta fins que quedin ben xopes.

13.
torradetes santa teresa pas13

En un altre plat, tireu-hi una cullerada grossa de canyella en pols...

14.
torradetes santa teresa pas14

... i barregeu la canyella amb el triple de sucre, més o menys.

15.
torradetes santa teresa pas15

Amb les mans...

16.
torradetes santa teresa pas16

... i deixeu-ho ben planet.

17.
torradetes santa teresa pas18

Només cal submergir-les i prou.

18.
torradetes santa teresa pas19

I directament les fregim en oli roent.

19.
torradetes santa teresa pas20

Li heu de donar la volta... fins que agafi un bonic color daurat.

20.
torradetes santa teresa pas21

Un cop fregida, la reservem sobre un paper absorbent.

21.
torradetes santa teresa pas22

Podeu anar fent de quatre en quatre si voleu... sense atabalar-vos, eh?

22.
torradetes santa teresa pas23

Amb la torradeta passada pel paper absorbent i encara calenta, la passarem pel sucre amb canyella.

23.
torradetes santa teresa pas24

Ha de quedar ben arrebossada per totes dues bandes.

24.
torradetes santa teresa pas25

I ja les podem emplatar.

25.
torradetes santa teresa pas26

Es poden menjar tèbies o fredes.

26.
torradetes santa teresa pas27

Bon profit!