La xef del Semproniana, Ada Parellada, s'endinsa a les cases dels cuinòfils més intrèpids de Catalunya per resoldre dubtes setmanals sobre els productes del dia a dia. Des de verdures i tota mena d'hortalisses i fruites, fins a qualsevol mena de dolç, passant per la carn i el peix. Maneres per aprofitar els aliments a la seva esplendor, tècniques innovadores i consells que, en definitiva, ens faran gaudir d'una vida i un receptari més còmode als fogons de casa nostra. El consell revelador que aquesta setmana ens exposa la cuinera catalana és com fer una massa de pizza perfecta i d'una manera d'allò més senzilla.

Agafa llibreta i bolígraf, i fes play al vídeo per esbrinar tots els consells d'Ada Parellada d'aquesta setmana.

Com fer una massa de pizza perfecta

Per fer una massa de pizza perfecta, el primer que necessitarem són 5 g de llevat fresc, 10 g de sal i 350 g d'aigua en dues tandes. Ho anem remenant al recipient, i a mesura que es vagi desenganxant de les vores, ho passarem tot a la taula per a seguir pastant. Un cop tinguem la consistència ideal (que es desenganxi una mica), ho tapem amb un drap net o paper film i ho deixem tota la nit a la nevera.

L'endemà, posem la massa en una safata, ho tapem amb un drap humit i ho deixem reposar durant dues hores més. Un cop passat aquest temps, la massa ja estarà llesta per a fer totes les pizzes que vulguis. Amb el permís dels italians, farem una versió de pizza una mica diferent a les més habituals.

Necessitarem: oli, xoriç, formatge, mozzarelles, orenga, sofregit de ceba i tomàquet o salsa de tomàquet i ho passem tot en un motlle protegit amb un paper de forn. Ho enfornem fins que quedi daurat, ho retirem del forn i ho deixem reposar un moment per no cremar-nos la llengua. El resultat són una mena de magdalenes de pizza salades esponjoses, cruixents, suaus i amb tot el sabor dels ingredients que hem incorporat. Una versió d'allò més estranya, però deliciosa, que certifica la qualitat d'una massa fàcil, ràpida i exquisida. Aprofita aquest llenç en blanc per a fer les teves pizzes més sonades!

Ada
Els resultats amb aquesta massa fan una pinta boníssima! / Foto: Raquel Sánchez

T'han semblat interessants i útils aquests consells? Prepara't per descobrir tot un món nou i profund sobre desenes i desenes de productes i aliments de tota mena. En un futur pròxim passaran per la revisió cuinòfila i sàvia de l'Ada consells que no podem revelar encara. Mentrestant, pots aprofitar per recuperar el tip de la setmana passada, i descobrir com fer el millor arròs bullit. Fins a la setmana vinent!

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!