El microones serveix per a molt més que descongelar i escalfar, simplement no estem acostumats a utilitzar-lo per preparar receptes en ell perquè pensem que no quedaran tan saboroses com a la paella o el forn. Molts, segur que ja sabeu com cuinar al vapor en microones, però... com es fa un peix al seu suc?, o com descongelar sense que es coguin les vores? Et volem donar respostes a algunes de les preguntes sobre el microones, així com veure quins aliments podem cuinar en ell.

Quina és la millor manera de descongelar aliments?

Perquè no perdin sabor hi ha un pas previ que has de seguir sempre: si un ingredient està congelat és important no escalfar-lo directament, sinó descongelar-lo abans. Però no és senzill descongelar productes al microones com la carn o el peix sense que es coguin les vores. Per intentar evitar aquest problema, et recomanem interrompre i donar la volta als aliments perquè es descongelin homogèniament i anar apartant les parts que ja estan a punt.

Microones
Microones / Font: Unsplash

El truc perquè no es ressequi el menjar.

És molt important tapar sempre els aliments amb recipients per cuinar en microones, o altrament l'acabat tindrà aquesta temuda textura seca que tant sabor treu als nostres plats. Si no tens tapa de plàstic o de vidre, també pots utilitzar paper de forn o paper film apte per a microones. Un altre consell per aconseguir el punt perfecte de cocció és el repòs, una cosa que és fonamental perquè els aliments continuen cuinant-se durant uns minuts després de treure'ls del microones.

És molt important tapar sempre els aliments amb recipients per cuinar en microones

Com cuinar cada aliment amb el microones

Peixos:

El peix és un dels productes que millor es fa en aquest electrodomèstic, mantenint tot el seu sabor i la seva textura. Si t'agraden que quedin daurats, hauràs d'utilitzar la funció 'grill' del teu microones.

Verdures:

Et quedaran com si les haguessis fet al vapor, si les humiteges i les tapes de forma gairebé hermètica. Les verdures cuinades al micro conservaran les vitamines i minerals naturals, el seu color original i tot el seu sabor. Com veus, un aliment ideal per cuinar bé i en poc temps.

Sopes:

És una de les receptes estrella per fer al microones. Afegeix-li els vegetals, la carn o els teus ingredients preferits, l'aigua que indiqui la recepta i dona-li a la roda. L'únic que, en acabar, segurament hauràs d'afegir més aigua, ja que el líquid sol quedar molt concentrat.

Sopes
Sopes / Font: Unsplash

Postres:

En aquest electrodomèstic pots fer pans de pessic, crema, flams, cremes pastisseres i compotes. Fes els pans de pessic i els flams en un motllo de corona o allargat i rectangular perquè la massa quedi del mateix gruix. Les cremes i natilles queden perfectes amb només seguir les instruccions del receptari, això sí, fes-les a baixes temperatures i para-les per remoure de tant en tant. Trobaràs moltes receptes tant en pàgines web com en xarxes socials.