Preparar arròs per a sushi en una olla arrossera pot semblar una tasca intimidadora al principi, però amb els millors trucs i tècniques adequades, pots aconseguir resultats perfectes que faran que el teu sushi casolà sigui un èxit rotund. Aquí et presentem els consells definitius per fer arròs per a sushi a la teva olla arrossera.

Amb els millors trucs i tècniques adequades, tu també pots fer-ho a casa

j XcLSYPRif3k unsplash
Sushi, una tendència gastronòmica / Foto: Unsplash

Selecció de l'arròs

Per fer sushi, és fonamental utilitzar arròs de gra curt, també conegut com a arròs japonès o arròs per a sushi. Aquest tipus d'arròs té una textura enganxosa que és perfecta per formar els rotllos de sushi.

Esbandeix l'arròs

Abans de cuinar-lo, esbandeix l'arròs sota aigua freda per eliminar l'excés de midó. Això ajudarà que l'arròs quedi més esponjós i evita que es torni enganxós en excés.

Proporció d'aigua

La proporció d'aigua varia segons el tipus d'arròs i les preferències personals, però una regla general és utilitzar una quantitat lleugerament menor d'aigua que d'arròs. Per exemple, si estàs cuinant dues tasses d'arròs, pots agregar aproximadament 1,75 tasses d'aigua.

Remull opcional

Algunes persones prefereixen remullar l'arròs durant uns 30 minuts abans de cuinar-lo perquè quedi més tendre. Si tens temps, aquest pas pot millorar la textura de l'arròs, però no és obligatori.

Configuració de l'olla arrossera

Les olles arrosseres solen tenir una configuració específica per cuinar arròs, però si la teva olla té ajustaments addicionals, tria l'opció d'arròs blanc o sushi si està disponible.

Reposo després de cuinar

Una vegada que l'olla arrossera hagi acabat de cuinar l'arròs, deixa'l reposar durant uns 10-15 minuts amb la tapa posada. Això permet que l'arròs absorbeixi qualsevol excés d'humitat i evolucioni correctament.

Vinagre d'arròs assaonat

Després que l'arròs s'hagi refredat lleugerament, transfereix-lo a un recipient gran i barreja amb vinagre d'arròs assaonat. Això li donarà a l'arròs aquest característic gust de sushi i ajudarà que s'adhereixi millor al nori en fer els rotllos.

8. Ventall per refredar

Per refredar ràpidament l'arròs i evitar que es torni enganxós, utilitza un ventall mentre el barreges amb el vinagre d'arròs assaonat. Això també ajuda que l'arròs es refredi de manera uniforme.

anna keibalo fO0GnHfNh7I unsplash
Plat de sushi / Foto: Unsplash

Seguint aquests trucs simples, però efectius, podràs preparar arròs per a sushi a la teva olla arrossera amb resultats deliciosos i autèntics. Gaudeix del teu sushi casolà amb arròs perfectament cuit a cada mossegada.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!