Si penses que el carbassó només serveix per fer cremes o acompanyar un sofregit, prepara’t per canviar d’idea. Aquesta hortalissa tan fresca i lleugera és una autèntica tot-terreny de la cuina d’estiu: combina amb tot, s’elabora en un moment i t’ajuda a mantenir plats sans sense renunciar al sabor. Des de La Gourmeteria d'Elnacional.cat et proposem receptes ràpides i irresistibles per donar-li tot el protagonisme que es mereix.
🥄 Crema de carbassó: recepta pas a pas
Tres receptes amb carbassó que t’enganxaran aquest estiu
Et presentem fins a 3 receptes que t'ajudaran a incloure aquest fabulós ingredient a la teva dieta. Són propostes tan fàcils que voldràs repetir-les més d’un cop.
Regirat de carbassó

Ingredients:
- 200 ml de beguda de civada
- 300 g de carbassó
- 200 g de ceba
- 75 g de tomàquets secs en oli escorreguts
- 6 ous
- 4 cullerades d'oli d'oliva
- Sal
- Pebre negre molt
- 1 gra d'all
Elaboració:
- Rentar i tallar el carbassó en mitges rodanxes i tallar els tomàquets secs a trossets.
- Picar l'all i la ceba en trossets. Escalfar l'oli en una paella i cuinar a foc mitjà amb una mica de sal, uns 10 min, removent de tant en tant.
- Afegir el carbassó i els tomàquets secs i deixar cuinar uns 8-10min a foc mitjà, removent.
- Afegir els ous batuts barrejats amb la beguda de civada.
- Cuinar a foc mitjà-baix 4-5 min removent contínuament i salpebrar el gust.

Pasta de full de carbassó, formatge ricotta i pinyons
Ingredients:
- 1 massa de Pasta de Full rectangular
- 200 g de carbassó (1 petit)
- 100 g de formatge ricotta
- 10 g de pinyons
- 1 ou per pinzellar
- Sal
- Pebre negre molt
- Llavors de sèsam (opcional)
- Orenga seca
Elaboració:
- Preescalfar el forn a 200ºC.
- Tallar el carbassó al llarg a làmines amb ajuda d'un pelador.
- Desenrotllar la massa de pasta de full sobre el paper que l'embolica. Tallar les vores a tires de 2 cm.
- Pinzellar la vora de la massa i col·locar a sobre les tires. Tallar la part sobrant.
- Pinzellar amb ou les tires i empolvorar sèsam (opcional).
- Punxar amb una forquilla la massa, menys les vores.
- Repartir el formatge ricotta. Empolvorar amb una mica de sal, pebre i orenga.
- Col·locar les làmines de carbassó formant un enreixat. També pot fer-se col·locant el carbassó sense formar un enreixat.
- Repartir els pinyons per sobre.
- Enfornar durant uns 17 min. Si durant la cocció la pasta de full puja una mica, punxar amb una forquilla.
Pastís de patata, carbassó i formatge
Ingredients:
- 230 g (2 sobres) de puré de patates
- 600 g de carbassó
- 150 g de formatge de cabra
- 200 g de ceba
- 500 ml d'aigua
- 250 ml de llet semidesnatada
- 25 g de formatge parmesà ratllat
- 2 cullerades d'oli d'oliva verge
- Herbes provençals
- Sal
- Pebre negre molt
Elaboració:
- Rentar i tallar el carbassó a daus.
- Pelar i tallar la ceba a brunoise.
- En una paella gran amb l'oli calent, afegir la ceba, a foc mitjà, removent de tant en tant durant 8-10 min.
- A la mateixa paella, afegir el carbassó, salpebrar i empolvorar amb les herbes provençals. Deixar cuinar 15 min removent de tant en tant. Retirar.
- Preescalfar el forn en funció gratinar fort.
- Preparar el puré amb l'aigua i la llet seguint les instruccions de l'envàs.
- En una font de forn repartir el sofregit. A sobre repartir el formatge de cabra pelat i esgrunat.
- Cobrir amb el puré i empolvorar el parmesà ratllat.
- Gratinar uns 5 min, fins que estigui daurat.