L'hivern és època de taronges i mandarines. Sigui per als refredats o pel plaer de gaudir-ne, les taronges i les mandarines són les reines indiscutibles de la fruita d'aquesta època. I si hi ha un lloc on es cultiven bons cítrics és a les Terres de l'Ebre. Sempre pensem en el País Valencià, però al sud del principat també s'hi fan taronges i de molt bona qualitat. T'expliquem com comprar aquests cítrics directament als pagesos que els cultiven.

Producte de pagès del país

Taronges, mandarines, clementines o llimones, els cítrics són fruites sucoses i delicioses. N'hi ha de més àcides i de més dolces, però totes les varietats són ideals per consumir durant aquests dies. Les millors, com sempre, són les que cultivem a casa. I que millor que aconseguir-les sense cap intermediari pel mig. Davant la possibilitat d'aconseguir la millor fruita directament del pagès, no fer-ho seria un crim contra el comerç local.

Tingues en compte, però, que convé buscar la fruita de la temporada que toca

En primer lloc, i abans de posar-te a investigar, baixa al mercat del barri i pregunta per l'origen de la fruita que compris. Ves a la fruiteria de confiança i demana si tenen taronges i mandarines de les Terres de l'Ebre. Visitar els comerços que tens a prop de casa sempre és la millor opció, no ens cansarem de dir-ho. I qui diu taronges o mandarines, diu pomes, peres, prunes o figues. Tingues en compte, però, que convé buscar la fruita de la temporada que toca. I si pel que sigui no en trobes, t'expliquem algunes alternatives per comprar cítrics locals als pagesos que els cultiven.

Taronges i mandarines a un clic

A les Terres de l'Ebre hi ha desenes d'agricultors que es dediquen al cultiu de taronges i mandarines. Persones que viuen de fer fruita, perquè tu i els teus en pugueu gaudir a casa. Un producte, com tota la fruita, que abunda o escasseja en funció de la temporada. Cada pagès té unes varietats i en unes quantitats determinades. Alguns en fan més i d'altres menys, però tots cullen els fruits que els dona la nostra terra. Per tant, busquis el que busquis, tota la fruita que es compri del Delta servirà per donar suport de debò a la pagesia. T'adjuntem la informació d'alguns dels pagesos als quals pots comprar la fruita directament:

Citrics Terres de l'Ebre - Agrupació de pagesos que ven la fruita dels seus socis. Hi ha diferents productors que venen la fruita en aquesta societat, tot i que actualment no tenen disponible la venda en línia per motius de producció.
C. de l'Escola 53, Campredó, Tarragona
Tel: 977 105 605 - e-mail: info@citricsterresdelebre.com

Bio Varsela
C/Horta Baixa 20, Tortosa
Tel: 670238906 - e-mail: administracio@biovarsella.eu

Biocitrus
C/ Cavaller de Gràcia 1, Tortosa
Tel: 977 511 047 - e-mail: info@biocitrus.eu

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!