Aquest cap de setmana s'acaba el novembre i arrenca el desembre, l'últim mes de l'any. Uns dies freds que convé passar amb la panxa plena. Per sort, arreu de Catalunya se celebren festes i fires gastronòmiques per alegrar els dies curts i per divulgar els productes i les receptes d'arreu del territori.

Fires gastronòmiques

Prepara l'agenda i anota't totes aquestes fires pel cap de setmana.

La reial et tira la canya - Barcelona

Del 29 de novembre al 8 de desembre, la plaça Reial de Barcelona es converteix en l'epicentre de la festa a Barcelona. "La reial et tira la canya" proposa un itinerari de 14 locals a través dels quals es podrà degustar una ració de braves i una canya per un preu de 5 €. Una iniciativa organitzada per l'Associació d'Amics i Comerciants de la plaça Reial que omplirà aquest mític espai de Barcelona d'ambient i bona gastronomia. Aprofita l'ocasió per baixar al centre i degustar les propostes locals a un preu reduït.

📍 Plaça Reial (Barcelona)
📅 29 de novembre - 8 de desembre

Festa del vi novell - Barcelona

El dissabte 30 de novembre celebrem l'arribada del vi novell a Barcelona! No us perdeu la festa als jardins del Palau Robert. D'11.30 a 20 hores als jardins del Palau Robert amb entrada lliure. Un cop allà, podreu comprar els tiquets per fer les degustacions

📍 Jardins del Palau Robert (Barcelona)
📅 30 de novembre

TasTum - Cambrils

TasTum Cambrils és la nova ruta gastronòmica dels dijous que comptarà amb un total de 9 establiments que oferiran degustacions que aniran variant cada setmana. Uns plats que s'acompanyaran d'una copa dels cellers Raventós Codorniu. El preu del plat serà de 6 € i inclourà una copa de cava, de vi blanc, de vi negre o una aigua. L'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de Cambrils és qui organitza la fira que té l'objectiu de promocionar la gastronomia dels locals del municipi.

📍 Cambrils (Baix Camp)
📅 Els dijous

Jornades gastronòmiques de la clotxa - Ribera d'Ebre

Nova edició de les Jornades Gastronòmiques de la Clotxa de la Ribera d'Ebre amb degustacions de menús que els restaurants de la comarca han preparat amb la clotxa com a plat principal. Amb la recepta tradicional en les seves diverses variants, aquests establiments de la comarca faran gaudir els visitants amb la seva cuina única: Benissanet: Restaurant el Casal; Garcia: Restaurant Pas de l'Ase; Miravet: Restaurant Molí de Xim; Móra d'Ebre: Restaurant Gastronòmic la Creu; Móra la Nova: Restaurant Can Secundino | Restaurant Mas de Subirats; Rasquera: Bar Restaurant Sant Jordi; Tivissa: La Llesqueria.

📍 Ribera d'Ebre
📅 3 de novembre - 1 de desembre

Ruta del vermut - Baix Gaià

La ruta gastronòmica 'Vermut al Baix Gaià' compta amb la participació d'un total de 25 establiments que oferiran degustacions diverses maridades amb el nou vermut Duc de Foix de la Cooperativa Covides. Una iniciativa que es podrà gaudir aquest cap de setmana i que permet als visitants tastar la millor oferta de la terra de vermut per excel·lència del país.

📍 Baix Gaià
📅 Fins a l'1 de desembre

Jornades del llagostí - la Ràpita

Nova edició de les Jornades Gastronòmiques del Llagostí de la Ràpita, amb degustacions innovadores i propostes culinàries úniques. No podem oblidar-nos de la cuina tradicional marinera, ja que les degustacions han estat dissenyades exclusivament per a les jornades a càrrec del Col·lectiu de cuina de la Ràpita.  Menús que inclouran carpaccio de llagostins, carxofa farcida de llagostins, arròs melós de llagostins, llagostins cuits al vapor o llagostí a la sal, entre d'altres.

📍 la Ràpita (Montsià)
📅 Fins a l'1 de desembre

Fira avícola - Prat de Llobregat

A la Fira Avícola del Prat, podràs tastar els millors productes de la terra reconeguts i de qualitat, com són el pollastre Pota Blava i la Carxofa Prat. I si t'agraden, també podràs comprar-ne per cuinar-los a casa. El Pota Blava té unes propietats culinàries úniques i un sabor intens. A la fira, també podràs descobrir com es cria: de manera tradicional, a l'aire lliure i amb una alimentació natural.

📍 el Prat de Llobregat (Baix Llobregat)
📅 29 de novembre - 1 de desembre

Fira de Sant Andreu - la Llacuna

La Llacuna celebra una nova edició de la Fira de Sant Andreu, que se celebra des de 1935, i a la que des de fa anys també s'hi suma la Matança del porc. A la festa es pot veure com els productors i elaboradors fan els embotits a partir de l'animal, que des de fa anys es compra mort. La Llacuna rep més de 5.000 persones cada any, que tenen l'oportunitat de comprar embotits i altres productes agroalimentaris de proximitat i de qualitat.

📍 la Llacuna (Anoia)
📅 30 de novembre - 1 de desembre

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!