A continuació trobaràs la recepta desglossada pas a pas per fer les millors castanyes bullides a casa i sorprendre els teus amics i familiars. Com ja saps, les castanyes es poden fer de diverses maneres: al microones, al forn o bullides, per menjar després o per acompanyar plats més elaborats amb aquest aliment de temporada. Segur que, si portes castanyes, juntament amb panellets, moniatos... a una festa de Castanyada 2022 o de Tots Sants, tots els assistents t'ho agrairan. Coure les castanyes al microones és la manera més ràpida i senzilla de fer-les, encara que en aquest article t'ensenyarem a preparar-les fent servir els fogons i una cassola, una manera també senzilla i que no us ocuparà més de 30 minuts. Ja teniu les castanyes a punt per gaudir-ne? Doncs comencem amb aquesta recepta de castanyes bullides!

🍁 Com coure castanyes a casa? 3 idees fàcils i ràpides al microones, al forn i bullides

 

Abans de fer les castanyes bullides...

Com passa amb totes les receptes, abans de posar-nos a cuinar les castanyes bullides, hem de tenir en compte una sèrie de passos que cal seguir. La castanya és un fruit sec que també requereix una preparació prèvia abans de treballar-lo i cal mantenir-lo en les condicions adequades. Aquest aliment és important mantenir-lo en un ambient humit. Per això, s'han de rentar amb aigua ben freda just després de comprar-les i guardar-les a la nevera. Cal, també, retirar i llençar aquelles que estiguin corcades o considerem que estan deshidratades. Un cop les hem revisat totes, posem les castanyes sobre una fusta per fer-los el tall que ens ajudarà a pelar-les, necessari per a aquesta recepta. En aquest pas s'ha d'anar amb compte, no ens tallem! Un cop hagis realitzat aquest pas amb totes les castanyes, ja ho tenim tot llest per començar-les a cuinar. 

Castanyes / Foto: Unsplash
Castanyes / Foto: Unsplash

🌰 Castanyes: el pica-pica més saludable de la temporada

 

Castanyes bullides, pas a pas

Ara que ja tenim tot a punt per començar amb la recepta, a continuació trobareu el pas a pas desglossat sobre com preparar castanyes bullides a casa. Tot i que entre les tres maneres diferents que hi ha de cuinar i coure castanyes (al microones, al forn o bullides), aquesta és la que més temps us requerirà, és una recepta molt senzilla que podeu fer amb els vostres amics i família. Comencem! 

Passos a l'hora de fer castanyes bullides

Per preparar les castanyes bullides, a diferència de les castanyes al microones o al forn, és necessari treure a les castanyes la closca amb un ganivet i deixar només la pell interior. Tampoc cal deixar-les en remull prèviament. Un cop ja ho has fet amb totes les castanyes, ja podem començar:

  1. Escalfem una olla amb aigua abundant i quan trenqui el bull afegim les castanyes.
  2. Les cuinarem a foc mitjà durant 30-40 minuts, segons la mida de les castanyes.
  3. Com a suggeriment, podeu afegir un polsim de comí i un raig d'anís quan quedin tres minuts de cocció, que serà quan agafin el gust.
  4. Passat aquest temps, les recollim amb una escumadora i les posem en un bol amb aigua i gel per tallar la cocció.
  5. Després, ja es poden menjar o aprofitar per preparar altres receptes amb castanyes, com purés, salses o cremes. 

Ja veus que són poques les dificultats que ens planteja bullir castanyes. Anima-t'hi aquesta Castanyada 2022 i prepara les teves castanyes en pocs minuts amb els amics o la família. I si després de preparar-les vols aprendre a fer receptes amb aquest aliment de temporada, en l'apartat de Receptes de la secció de La Gourmeteria d'ElNacional.cat, trobaràs diverses receptes molt senzilles que et guiaran a l'hora de fer les castanyes com més t'agradin: al forn, al microones, torrades... Hi ha receptes per a tots els gustos. A cuinar!