Parlem de tendències! Aquesta Castanyada 2022 i la festa de Tots Sants ens està deixant als aparadors panellets d'allò més originals, exòtics i innovadors. Unes creacions sorprenents que ens demostren, un any més, que la gastronomia, l'art i la creativitat van agafades de la mà. Algunes pastisseries de Barcelona i altres ciutats d'arreu del territori, combinen el meravellós gust del panellet amb formes divertides i inusuals que criden l'atenció tant dels amants d'aquest petit dolç tardoral com d'aquells que no ho són. I és que costa molt que aquestes divertides creacions passin desapercebudes als nostres ulls. A continuació, us presentem les 5 tendències de panellets d'aquest 2022, tant per la seva forma, com pel seu gust o com per la seva originalitat en l'ingredient principal. T'animes a descobrir-ho amb nosaltres?

💥 On comprar els millors panellets de Barcelona?

 

1. Panellets que expliquen històries a través de la seva forma

La tradicional forma del panellet arrodonida ja és història. Ara, les pastisseries busquen, a través d'aquest dolç popular de la tardor, explicar històries i sorprendre a tothom amb formes que mai s'havien vist. És el cas d'aquesta tendència que hem trobat a la Pastisseria L'Atelier Barcelona (carrer Viladomat, 140). Aquesta Castanyada 2022 ha creat una peculiar col·lecció de panellets inspirada en un bosc encantat. Els panellets d'ametlla molta, ou i sucre que tantes vegades hem menjat, han patit una meravellosa transformació gràcies als encanteris del seu xef i pastisser Eric Ortuño. Aquest any hi ha quatre presentacions diferents: bolets màgics, carabasses i dos troncs d'arbre. Les primeres al·ludeixen als ecosistemes que habiten sota la fullaraca que es descompon per a brollar noves formes de vida; les segones són un tribut a la generositat de la Terra, i els troncs representen el respecte de L'Atelier Barcelona a la història i a les rondalles que es transmeten de generació en generació per a garantir la seva pervivència en el temps.

panellets l'atelier barcelona 2022
Panellets de la Pastisseria L'Atelier Barcelona 2022 / Foto: Instagram

2. Panellets terrorífics de Halloween

Una tendència inevitable, però suculenta. Des que la festa de Halloween va arribar al nostre país, algunes pastisseries de la ciutat fan honor a aquesta terrorífica festivitat d'origen americà, donant formes temibles a les seves creacions, en aquesta ocasió, als panellets. Fantasmes, calaveres, panellets vermells com la sang... Tota una experiència gastronòmica tant per a la vista com per al gust que podreu viure si us acosteu fins a la Pastisseria Escribà (rambla de les Flors, 83 i Gran Via de les Corts Catalanes, 546), un local de rebosteria històric de la ciutat de Barcelona fundat el 1906. Actualment, està dirigit per Christian Escribà, la 4a generació de la família Escribà, que té com a lema il·lusionar, sorprendre i crear moments únics i irrepetibles als seus clients.

panellets pastisseria Escribà
Panellets de la Pastisseria Escribà / Foto: Instagram

3. Panellets amb formes d'animals

Els amants dels animals (i també els qui no ho sou) teniu una cita amb la Pastisseria Canal (carrer de Còrsega, 662-666), qui per la Castanyada 2022 i la festa de Tots Sants, preparen uns panellets de xocolata d'allò més divertits i deliciosos: panellets amb forma de ratolí. Si sou espavilats i espavilades com aquest animaló, correu fins a aquesta pastisseria barcelonina per no quedar-vos sense aquesta dolça creació: massapà d'allò més tou per dins i xocolata de la bona cruixent per fora. Se us acut una millor combinació? A més, els panellets de la Pastisseria Canal tenen el distintiu d'Especialitat Tradicional Garantida, tot un sinònim de qualitat. 

panellets pastisseria canal
Panellets amb forma de fantasma i ratolí de la Pastisseria Canal / Foto: Instagram

4. Panellets exòtics de gustos mai vistos

Explorar i potenciar la creativitat a través de la gastronomia és una realitat que moltes pastisseries posen en pràctica, i cada cop més. Amb els panellets passa el mateix, per això cada any, molts locals dedicats al dolç de les nostres ciutats innoven per oferir un gust, i com a conseqüència, una experiència culinària que mai s'ha vist. La Pastisseria Hofmann de Barcelona (carrer dels Flassaders, 44) ofereix, aquesta tardor, una varietat de panellets sorprenent: el clàssic panellet de pinyons perfumat amb vainilla Haití, panellet de coco, panellet de cafè 100% aràbic, panellet d’avellana amb interior de caramel i banyat amb xocolata, panellet de gerds amb sucre de gerds sec, panellet de festuc amb interior de taronja confitada i panellet de tres cítrics. Tots ells elaborats de manera artesanal un per un amb la millor matèria primera.

panellets 2022 pastisseria hofmann
Panellets de la Pastisseria Hofmann / Foto: Instagram

5. La xocolata sempre és tendència

Coneixeu a algú a qui no li agradi la xocolata? I si és així, de segur que us ha costat trobar a aquesta persona, perquè la xocolata és un aliment que agrada a tothom, grans i, sobretot, petits. Per això mai passa de moda i continua sent tendència, un any més, entre les col·leccions de panellets de les pastisseries d'aquest 2022. La xocolata és un aliment que sempre està present en les celebracions més importants, endolcint els millors moments de la nostra vida. La Bomboneria Pons (carrer Olzinelles, 78) ofereix, entre els seus panellets d'enguany, una col·lecció d'allò més temptadora: una gran varietat de panellets de xocolata. De coco, nou, cafè, avellana, castanya... però també de bolet amb massapà amb cacau i vermut, i de gla amb massapà amb licor d'herbes cobert de xocolata

panellets bomboneria pons
Panellets de xocolata de la Bomboneria Pons / Foto: Bomboneria Pons

Si sou amants dels panellets i espereu amb ganes la festa de Tots Sants i la Castanyada 2022 per tastar aquest petit dolç tardoral, ja sabeu on heu d'anar. Aquestes setmanes, els aparadors de les pastisseries brillen i fan goig mostrant les seves creacions d'enguany, per oferir la varietat més gran possible als seus clients i amants dels panellets. Per tant, només ens queda desitjar-vos que gaudiu molt d'aquestes dates en companyia i posant en relleu la gran gastronomia tradicional que tanta identitat dona al nostre territori.