No hi ha millor manera de conèixer una ciutat que explorant els seus famosos mercats. Tant si es tracta d'un que fa segles com d'un que és relativament nou, serveix les millors menges que ofereix la ciutat. Un aparador que resumeix i aglutina el millor del millor d'aquella regió i que et permet descobrir l'essència d'aquella zona que visites a través de les parades del mercat, de la gent que s'hi mou i d'allò que s'ofereix. El segon premi anual Global Tastemakers de Food & Wine ha dictaminat aquesta setmana la classificació d'aquests llocs culinaris dinàmics, mostrant tant la història de la ciutat com el tipus de menjar que la converteixen en una destinació que val la pena buscar.

Per obtenir aquest rànquing mundial, s'ha emprat un panell d'experts en viatges i alimentació per compartir les seves idees sobre per què aquests mercats destaquen entre la resta. A continuació, els 10 mercats destacats d'arreu del món que són un destí de somni per a qualsevol que li agradi un bon àpat.

Els 10 millors mercats d'aliments del món

I resulta que donant un cop d'ull ràpid al llistat, trobem en la primera posició La Boqueria, el mercat més famós de Barcelona i Catalunya que ha esdevingut el millor del món aquest 2024, segons els experts. El Tsukiji Outer Market, a Tòquio, i el Borough Market, a Londres, tanquem el pòdium mundial.

  1. La Boqueria, Barcelona
  2. Tsukiji Outer Market, Tòquio
  3. Borough Market, Londres
  4. La Merced Market, Ciutat de Mèxic
  5. Nishiki Market, Kyoto
  6. English Market, Cork
  7. Jemaa El Fna, Marràqueix
  8. Marché des Enfants Rouges, París
  9. Lau Pa Sat, Singapur
  10. Campo de' Fiori, Roma
mercat de la boqueria
L'exterior del mercat de La Boqueria / Foto: Ajuntament de Barcelona

Què han dit els experts internacionals sobre el mercat català? "La Boqueria és entrar a la catedral de la cuina catalana, que existeix des de 1840, i serveix plats locals. Aquí, els viatgers trobaran parades de menjar vibrants que ofereixen productes frescos, marisc, carns i una gran varietat de delícies de la zona. Des de pernil ibèric a parades com Joan La llar del Pernil fins a deliciosos bars de tapes com El Quim de la Boqueria, és un autèntic paradís gastronòmic", sentencia el jurat internacional que l'ha catapultat en primera posició mundial.

La Boqueria, a Barcelona, el Tsukiji Outer Market, a Tòquio i el Borough Market, a Londres, tanquen el pòdium mundial

Els mercats d'aliments han estat durant molt de temps el centre de les comunitats, mostrant mossegada a mossegada un veritable sentit del lloc. I, en un mercat, tothom és benvingut. No hi ha reserves ni amfitrions per buscar el millor seient de la casa, perquè només cal aixecar un tamboret o esperar a la cua el torn per demanar. I tot i que els mercats d'alimentació són una idea centenària, cada cop són més els cuiners que estan disposats a arriscar-se a les cuines més petites i mostrar els sabors locals.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!